Wonen aan een Deeltuin

Gepubliceerd op 22 september 2023 om 12:17

Bron: Poort6

Het begon allemaal met een droom. Projectmanager Ruben zag het al helemaal voor zich: ‘een gezamenlijke tuin waar je met je buren gezellig samen aan de slag kunt’. Dus bij het nieuwbouwproject aan de Van Zomerenlaan greep hij zijn kans en werd zijn droom een idee. 

Toen collega Ilja over dit idee hoorde was ze meteen enthousiast. ‘Als wijkconsulent is het mijn taak te zorgen voor een sociale wijk. Een wijk waarin er naar elkaar omgekeken wordt. Zo’n tuin is dé manier om te zorgen voor verbinding in een wijk. Dat is extra fijn als het gaat om een nieuwe wijk als de Van Zomerenlaan. Waar eigenlijk niemand elkaar nog kent.’

Beide enthousiastelingen staken de handen uit de mouwen en trommelden een werkgroep bij elkaar. Samen ontstond het idee van de Deeltuin. Een tuin waar 32 woningen aan grenzen. En die samen met de bewoners zal worden ontworpen, aangelegd én onderhouden. Een leuk project waar we groene vingers voor zoeken. Toekomstige bewoners die het zien zitten om hun handen uit de mouwen te steken. Die wel houden van een praatje met hun buren. En die eenzelfde droom hebben als Ruben en Ilja. Die samen met ons de Deeltuin in bloei willen zetten.

In de zomer van 2024 is het als alles goed gaat zover. Dan worden de woningen en dus ook de Deeltuin opgeleverd. Maar de komende week kunnen bewoners reageren op de woningen aan de Van Zomerenlaan. Natuurlijk hopen we dat veel enthousiaste woningzoekenden zich inschrijven op dit project.

Daarom namen we 3 filmpjes op. Eén filmpje om woningzoekenden net zo enthousiast te maken als wij zijn. Het derde filmpje volgt later.