Treuren om een treurwilg

Gepubliceerd op 8 november 2023 om 14:41

De recente storm Ciarán heeft helaas een prachtige treurwilg achter appartementencomplex Evia, gelegen tegenover het Lindenlaantje bij het station, geveld. Voor de bewoners van de verschillende appartementen, die uitkijken op de tuin met de treurwilg, was het altijd een genot om vanuit hun woonkamer of vanaf een bankje in de tuin van deze boom te kunnen genieten.

Helaas heeft de treurwilg de storm niet overleefd. De bewoners zullen de boom, die al generaties lang deel uitmaakte van hun uitzicht, moeten missen.

Deze iconische treurwilg was voor velen een geliefd element van de omgeving. Enkele jaren geleden onderging de boom nog een behandeling vanwege een schimmelprobleem, maar desondanks heeft hij nog enkele prachtige zomers gekend, waarin hij weelderig in blad stond. De treurwilg was meer dan zomaar een boom; hij vormde een belangrijk onderdeel van de lokale omgeving en bood schaduw en rust aan de bewoners van de appartementen. Het verlies van deze boom laat de bewoners bedroefd achter en wordt diep betreurd hen. Het was een prachtig symbool, en met het wegvallen ervan is een stukje van de schoonheid van de omgeving verloren gegaan.

Ondanks het verlies van de treurwilg blijft de omgeving nog steeds schilderachtig, met het water en het altijd fraaie Lindenlaantje als blijvende blikvangers. De bewoners hopen dat  de tuin als geliefde locatie haar charme zal behouden.

foto: GP-buro