Smakelijk Gorcum: Lionsclub Gorinchem e.o. presenteert uniek kook- en kijkboek

Gepubliceerd op 23 november 2023 om 16:19

Op woensdag 22 november vond in Restaurant Metropole, de overhandiging plaats aan wethouder Marjo Molengraaf van het eerste exemplaar van het prachtige kook- en kijkboek 'Smakelijk Gorcum', samengesteld door Lionsclub Gorinchem e.o.  De uitreiking zou aan de burgemeester zijn. Zij moest dit, door het plotseling overlijden van haar vader,  overlaten aan de wethouder.

Dit boek is een verzameling van favoriete recepten van diverse chefs uit lokale horecagelegenheden, aangevuld met sfeerfoto's, verhalen en waardevolle informatie.

Het concept en de begeleiding van dit bijzondere boek zijn verzorgd door Marian Tenkink, die het idee heeft bedacht. De 'Gorcumse Geheimen', verwijzend naar de unieke kenmerken van de horecagelegenheden, zijn samengesteld door Roy Grünewald. 

Professioneel fotograaf Henk Ganzeboom heeft zich belangeloos ingezet voor de foto's (Henk Ganzeboom was tot voor kort lid van de Lionsclub en rekent daarom geen kosten). Annet Ardesch heeft de eindredactie en deels de beeldredactie op zich genomen. Burgemeester Reinie Melissant schreef het voorwoord in dit smakelijke boek.

Het boek telt 100 pagina's en is met zorg vormgegeven door een professionele vormgever. Met een oplage van meer dan 3.000 exemplaren is het boek verkrijgbaar voor slechts 15 euro bij geselecteerde boekhandels in Gorinchem en bij de VVV in het Gorcums Museum. Vanwege de overweldigende belangstelling wordt momenteel gewerkt aan een tweede druk om aan de vraag te voldoen.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in het bestellen van een grotere oplage worden uitgenodigd om te mailen naar info@lionsclubgorinchem.nl voor meer informatie.

Opbrengst bestemd voor goede doelen

De verkoop van het boek verloopt prima en bij de uitreiking werd ook bekend gemaakt dat de opbrengst van de verkoop van de boeken bestemd zijn voor twee Gorkumse goede doelen, namelijk Hospice en de Voedselbank.

foto's: Gp-buro