Cora Rikkelman dierenhulpverlener van het jaar 2023

Gepubliceerd op 19 november 2023 om 09:41

Op het meest recente Landelijk Congres Dierenhulpverlening is Cora Rikkelman, de gewaardeerde beheerder van Dierenasiel Gorinchem, bekroond tot Dierenhulpverlener van het Jaar binnen de categorie van dierenasiels.

Cora's toewijding aan haar rol als beheerder van het asiel is bewonderenswaardig, en haar betrokkenheid bij het welzijn van dieren strekt zich verder uit dan haar rol in het asiel alleen. Ze vindt ook nog tijd om twee dagen per week te werken in een dierenartsenpraktijk en hondentraining te verzorgen. Haar leven staat volledig in het teken van het helpen van dieren. Met al 39 jaar ervaring bij het asiel is haar inzet en toewijding ongeëvenaard. Naast een welverdiende oorkonde en een prachtige bos bloemen, mocht Cora ook een cheque ter waarde van €10.000 ontvangen, bestemd voor de opvang van dieren.

Dit jaar is de titel 'Dierenhulpverlener van het Jaar' opgedeeld in verschillende categorieën. Theo de Wijs van Dierenambulance De Wijs in Den Haag werd bekroond in de categorie Dierenambulance, terwijl het echtpaar Yvonne Koopmanschap en Gerrit Zant van De Toevlucht in Amsterdam de eer kregen in de categorie Wildopvangen. Daarnaast werden ze vereerd met de Hessel Wiegman trofee.

De Hessel Wiegman trofee is vernoemd naar de voormalige Dierenhulpverlener van het Jaar, Hessel Wiegman, die helaas is overleden. Deze erkenning blijft zijn nalatenschap en toewijding aan het welzijn van dieren eren.