Wethouder Attie Mager bezoekt het Junior College

Gepubliceerd op 26 november 2023 om 13:54

Op vrijdag 24 november sloot het Junior College het kernconcept over ‘Onze stad Gorinchem’ af. Zoals bij iedere kernconceptsluiting kwamen alle ouders, opa’s en oma’s kijken wat de leerlingen allemaal geleerd hebben! Aan het begin van het kernconcept ontvingen de leerlingen opdrachten van de loco-burgemeester. 

Aan unit 1 werd gevraagd om de missende bladzijdes uit het grote boek van Gorinchem te maken. Unit 2 en 3 gingen aan de slag met de websites over Gorinchem die toeristen de benodigde informatie konden geven. 

Wethouder Attie Mager kwam, namens de gemeente, de websites van de kinderen bekijken en nam de missende bladzijdes voor het boek van de stad in ontvangst. 

Het Junior College is een school in Gorinchem-Oost. Momenteel zijn er drie units: unit 1 (groep 1, 2 en 3), unit 2 (groep 4, 5 en 6) en unit 3 (groep 7 en 8).

Op het Junior College wordt gewerkt met drie kernconcepten per schooljaar. Dit zijn thema’s waar we de onderwijsdoelen zoveel mogelijk aan koppelen. 

Er wordt een betekenisvolle leeromgeving gecreëerd waarin leerlingen kunnen ontdekken, onderzoeken en nieuwsgierig mogen zijn.

eigen foto's