Wethouder Mark de Boer geeft startsein voor laatste Schone-winkelstraat-estafette

Gepubliceerd op 8 december 2023 om 09:05

Met een luid klinkende sirene gaf Wethouder Mark de Boer het startsein voor de afsluitende ronde van de jaarlijkse Schone-winkelstraat-estafette. De laatste etappe, die plaatsvond op 6 december, werd bijgewoond door medewerkers van Van Beuzekom Mode, Bike Totaal Van de Reijt en de Hema, die de afsluiters waren van deze gemeenschapsactie.

Dit jaarlijkse initiatief, opgezet door Burgerinitiatief Schoon Gorinchem, winkeliersvereniging Hartje Gorkum en St. Gorinchem Citymarketing, bracht deelnemers van de Bloempotsteeg, de Blijenhoek, de Kwekelstraat, de Passage en de Vijfzinnenstraat samen om een schoon stukje binnenstad te creëren.

Waardlanden ondersteunde het evenement door met een wagen aanwezig te zijn om het verzamelde afval op te halen. Als feestelijke afsluiting trakteerde Waardlanden op koffie met koek bij Bakker Bart. Wethouder De Boer uitte namens de gemeente zijn waardering voor het initiatief en feliciteerde Schoon Gorinchem met het winnen van een Award voor Duurzaamheid.

Als teken van dankbaarheid ontvingen alle aanwezigen een milieuvriendelijke attentie van de handen van de wethouder. Gedurende het jaar organiseerden de initiatiefnemers acht Schone-winkelstraat-estafettes, elke eerste woensdag van de maand, met telkens een andere startlocatie in de binnenstad. Bij elke editie was Waardlanden aanwezig om het verzamelde afval te verwijderen.