Gorinchem Gezond denkt mee met de Voedselbank!

Gepubliceerd op 26 januari 2024 om 12:19

Gorinchem Gezond is een initiatief vanuit de Gemeente. Zij hebben voor de Voedselbank Gorinchem de mogelijkheid gemaakt om iedere donderdag aanwezig te zijn voor de klanten die vragen hebben over hun gezondheid, denk hierbij aan voeding, slapen, bewegen en alles wat verder onder een gezonde levensstijl valt.

Afgelopen donderdag was Marijke op de Voedselbank aanwezig. Marijke is van beroep gewichtscoach maar was namens 'Gorinchem Gezond' aan de slag in de winkel. Zo kon zij ervoor de klanten -die daar behoefte aan hebben- vragen beantwoorden over een gezonde levensstijl. Marijke voelde precies aan welke klanten dit fijn vonden en hierdoor ontstonden er waardevolle gesprekken, zo werden er ook enkele tips uitgedeeld en ideeën gegeven waar de klanten thuis mee aan de slag kunnen. Voor de klanten die hier dus behoeften aan hadden was dit een fijne en zeer laagdrempelige mogelijkheid om tot een gesprek te komen, over je gezondheid en eigen ervaringen.

Ook werd er met de Voedselbank zelf meegedacht, in hoe wij nog meer kunnen inzetten op een gezond aanbod in gevarieerde producten. Want iedere week liggen de schappen vol met een groot variatie aan producten. Als richtlijn aan wat wij de klanten willen aanbieden houdt de Voedselbank de 'Schijf van Vijf' vanuit het Voedingscentrum aan. Waar de Voedselbank altijd enorm afhankelijk van donaties, blijft het dus een uitdaging om wekelijkse (zoveel mogelijk) aan deze richtlijnen te voldoen.

Met trots kunnen wij wél zeggen dat er iedere week voor alle klanten een ruim aanbod bestaat aan vers producten, dit bekostigd de Voedselbank zelf, mede mogelijk gemaakt door alle mooie financiële donatie.