Dronegebruik vanuit scootmobiel

Gepubliceerd op 31 januari 2024 om 12:12

Gorkums Nieuws heeft recentelijk geïnvesteerd in de integratie van drones in de nieuwsreportages, en het resultaat is veelbelovend. Echter, dit initiatief brengt unieke uitdagingen met zich mee, met name vanwege het feit dat de drone bediend wordt vanuit een scootmobiel met slechts één beschikbare hand voor de besturing.

Het grootste struikelblok blijkt te liggen bij het opstijgen van de drone. Het uitvouwen van de armen met de propellers met slechts één hand blijkt een complexe taak te zijn. Om deze hindernis te overwinnen, wordt de drone nog altijd door een assistente op de grond geplaatst. Ook na de landing doet zich een vergelijkbare uitdaging voor bij het oprapen en weer inklappen van de drone.

De weersomstandigheden voegen eveneens een extra dimensie toe aan deze bijzondere onderneming. Met recente stormen en regenbuien zijn niet alle momenten geschikt om de drone veilig te laten opstijgen.

Desondanks heeft Gorkums Nieuws de laatste weken vele vlieguren gemaakt om de bediening van de drone vanuit de scootmobiel te perfectioneren. Dit heeft geresulteerd in diverse luchtopnamen die zijn verwerkt tot een video. De kers op de taart is een rondvlucht boven de historische vestingstad Gorinchem, die binnenkort hieronder met de lezers gedeeld wordt.

video: GP-TV