Natuurkunde wedstrijd voor scholieren

Gepubliceerd op 7 februari 2024 om 09:47

Leerlingen van Gorinchemse basisscholen krijgen de kans om de komende weken hun creativiteit te uiten door deel te nemen aan een natuurkunstwedstrijd, georganiseerd door het Natuurcentrum Gorinchem. José Wienese, directeur van het Natuurcentrum, benadrukt dat het project een open karakter heeft, waarbij kinderen kunnen kiezen uit diverse kunstvormen zoals knutselen, schilderen, schrijven, dansen, muziek maken, toneel, fotografie en video.

Het Natuurcentrum moedigt kinderen aan om hun unieke kijk op de omgeving te tonen en hoopt hen te inspireren om de natuur in hun eigen omgeving te verkennen. Het doel van het Natuurcentrum is om natuureducatie en duurzaamheidsontwikkelingen toegankelijk te maken voor basisschoolkinderen en middelbare scholieren. José Wienese benadrukt de wens om samenwerkingen met alle onderwijsinstellingen in en rondom Gorinchem aan te gaan.

De wedstrijd beloont niet alleen individuele leerlingen maar biedt de hele klas van de winnaars een volledig verzorgd dagje Natuurcentrum, inclusief gezond ontbijt, creatieve workshops, en een pannenkoekenlunch. De prijswinnaars krijgen de eretitel Pauwvakker en een speciale vermelding op de website www.pauwvakker.nl.

De vakjury beoordeelt de ingezonden kunstwerken eind maart, waarna de feestelijke prijsuitreiking plaatsvindt op het Natuurcentrum. De ontwikkelingen zijn te volgen via de social-media kanalen van het Natuurcentrum, en alle Gorinchemse kinderen ontvangen informatie via hun school. Iedereen is van harte welkom bij de uitreiking.