Lancering van de Gorcumse Museumpas voor Scholieren

Gepubliceerd op 5 februari 2024 om 12:10

Het startschot voor culturele educatie binnen scholen in Gorinchem is gegeven met de feestelijke uitreiking van de eerste museumpasjes voor scholieren. Wethouder Fatih Polatli reikte de eerste pasjes uit op het Junior College, waarbij hij het belang van culturele ontwikkeling voor jonge geesten benadrukte.

In een vruchtbare samenwerking tussen de gemeente Gorinchem, het Gorcums Museum en het Hendrick Hamel Museum is de Gorcumse museumpas voor scholen tot stand gekomen. Deze pas biedt scholen de mogelijkheid om één abonnement af te sluiten, waarmee zowel het Gorcums Museum als het Hendrick Hamel Museum kunnen worden bezocht. Een initiatief dat de deuren naar kunst en geschiedenis wijd openzet voor de jonge generatie.

De museumpas is niet alleen geldig tijdens schooluren, maar ook daarbuiten. Leerlingen kunnen in hun vrije tijd kosteloos de musea verkennen, simpelweg door hun museumpas te tonen. Deze aanpak stimuleert niet alleen de interesse in kunst en geschiedenis, maar bevordert ook het bewustzijn van cultureel erfgoed bij de jeugd.