Partners van Kankerpatiënten: Een Vergeten Groep ontvangt aandacht bij De Blauwe Anemoon

Gepubliceerd op 7 februari 2024 om 10:31

Wanneer kanker toeslaat, richt de aandacht zich vaak op de ziekte en de patiënt zelf. Maar wat met de partners van kankerpatiënten? Hun verhaal blijft vaak onderbelicht, terwijl ook zij een levensveranderende ervaring doormaken. Kanker zet niet alleen het leven van de patiënt, maar ook dat van hun partners op zijn kop. Het is een uitdaging voor beiden en vraagt veel van hun relatie. Een partner staat vaak machteloos aan de zijlijn.

Ondersteunende Rol

Ondanks deze uitdagingen, kan de partner een essentiële ondersteunende rol spelen. Tijdens de behandeling en rond medische ingrepen is dit vaak vanzelfsprekend, maar in de lange herstelperiode daarna niet meer. Er zijn tal van zaken te regelen en emoties te verwerken. Dit roept veel vragen op. Hoe ga je als partner om met kanker? Hoe bied je de juiste steun? Hoe vind je tijd voor jezelf te midden van alles?

Jaap Luikenaar

Op 22 februari zal Jaap Luikenaar in gesprek gaan met aanwezigen bij De Blauwe Anemoon over dit onderwerp. Jaap is auteur van het boek "Man op de mammapoli", speciaal geschreven voor partners van kankerpatiënten.

Naast zijn schrijverschap is hij actief als vrijwilliger bij De Eik, het Centrum voor leven met en na kanker in Eindhoven. Jaap is geen psycholoog of arts, maar een ervaringsdeskundige als partner van een ex-kankerpatiënt, zijn vrouw Helma.

Meer Informatie

De bijeenkomst vindt plaats bij De Blauwe Anemoon aan de Arkelse Onderweg 36 in Gorinchem. Inloop is vanaf 19.30 uur en het programma begint om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Gelieve vooraf aan te melden via info@deblauweanemoon.nl of bel naar 06-40849235.