Fantastische inzamelingsactie ‘Op een lege maag kun je niet leren’

Gepubliceerd op 12 februari 2024 om 10:44

Bron: Voedselbank Gorinchem

Dagelijks komen ruim 40.000 kinderen met een lege maag op school. Goed ontbijten is voor iedereen belangrijk en gezond, zeker voor schoolgaande kinderen. Daarom organiseerden Albert Heijn en Voedselbanken Nederland afgelopen week voor het derde jaar op rij de landelijke actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari waren wij een club vrijwilligers van De Voedselbank bij zowel de Albert Heijn in Piazza Center als De Linie en zamelden maar liefst 75 kratten voedsel in! Daarnaast doneerden diversen mensen via de QR code nog eens € 162,50. Zij kijken dus terug op twee fantastische dagen.

Een groot dankjewel aan iedereen die gedoneerd heeft! Voor de producten, maar ook voor de vele bijzondere en mooie gesprekken. Zo spraken zij mensen die ruimhartig doneerden, omdat zij 3 jaar geleden zelf nog klant waren bij de Voedselbank en mede door hun hulp het financiële leven weer goed op de rit te hebben.

Ook hartelijke dank van de Voedselbank aan Albert Heijn voor deze mooie actie en natuurlijk aan de vrijwilligers voor hun inzet. Gisteren zijn alle kratten door de chauffeurs opgehaald en inmiddels staat alles gesorteerd in de Voedselbank. Dat was nog een flinke klus… maar de winkel is goed gevuld voor de klanten donderdag.