Energy Skills: op naar een carrière in de energietransitie

Gepubliceerd op 14 maart 2024 om 09:25

Het eerste traject van Energy Skills is met succes afgerond! Dit opleidingsprogramma, een samenwerking tussen Sity Academy en het i_lab, richt zich op het voorbereiden van werkzoekenden op een carrière in de installatietechniek. Alle vijf deelnemers van het programma gaan aan de slag bij een van de deelnemende bedrijven.

Carrière in de energietransitie

Energy Skills is een innovatief programma dat in samenwerking met regionale bedrijven een breed scala aan praktische vaardigheden biedt om kandidaten voor te bereiden op een beroep in de installatiesector. Van het beheersen van ventilatiesystemen tot loodgieterswerk en het interpreteren van technische tekeningen, dit programma omvat alle essentiële aspecten die nodig zijn voor een carrière in de energietransitie.

Praktijktrainingen door lokale bedrijven

Gedurende een periode van 15 weken hebben de deelnemers zich ondergedompeld in diverse activiteiten zoals praktijktrainingen van lokale installatiebedrijven. Deelnemende bedrijven zijn Paans, Royal van der Leun, Vroegh Installatietechniek, Aquarius, Otter Installaties en Klimaatservice. Naast de praktijktraining waren er klassikale sessies onder
leiding van ervaren instructeurs en deden de deelnemers waardevolle ervaring en essentiële werknemersvaardigheden op bij SitY Academy.

Certificaatuitreiking

Op 15 maart nemen de deelnemers trots hun starterscertificaat in  ontvangst, een tastbaar bewijs van de vaardigheden die ze hebben verworven tijdens dit programma. Het tweede traject start half april, waarbij opnieuw wordt samengewerkt om meer gemotiveerde individuen klaar te stomen voor een loopbaan in de energietransitie.
Over Sity Academy: Voor veel MKB-bedrijven is het zelf opleiden of omscholen van personeel een kostbare zaak. SitY Academy neemt deze rol over. Deelnemers leren in kortdurende cursussen de basisvereisten van een technisch beroep. (www.sityacademy.nl)
Over i_lab: i_lab is een coöperatief platform. De gemeente Gorinchem en haar regiogemeenten, het onderwijs en het bedrijfsleven zijn gezamenlijk eigenaar van het i_lab. Het i_lab organiseert verschillende activiteiten voor onderwijs en bedrijfsleven om te innoveren en inspireren. (www.i-lab.nl)
Dit programma is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Arbeidsmarkt Gorinchem en de subsidie MKB Deal van de Provincie Zuid Holland.