Feestelijke sleuteloverdracht voor nieuwe bewoners Balensteiger 28

Gepubliceerd op 5 april 2024 om 09:44

Op dinsdag 2 april ontvingen de kersverse bewoners van een nieuw woongebouw aan de Balensteiger 28 de sleutel. “Het gebouw was voorheen een woonzorglocatie. Het afgelopen half jaar verbouwden we deze locatie. De binnenstad van Gorinchem is nu weer 6 moderne en duurzame appartementen rijker”, vertelt Wim van den Herik, manager Vastgoed bij Poort6.

Woningen van deze tijd

Bouwbedrijf Bakker Arkel zorgde er in opdracht van ons voor dat het woongebouw echt van deze tijd is. Wim van den Herik: “De appartementen hebben allemaal meerdere zonnepanelen en een warmtepomp. Overal ligt vloerverwaming, wat zorgt voor een constante comfortabele temperatuur. Maar het meest bijzondere is toch wel de buitenruimte. De appartementen liggen midden in de stad en hebben toch een heerlijk rustig tuintje of balkon.”

Poort6

De eerste sleutel

Van de sleuteloverdracht maakten we een klein feestje. Wim van den Herik heette alle huurders hartelijk welkom. Waarna wijkconsulent Marcel Kaufmann benadrukte “hoe bijzonder het is op deze fijne plek tegelijkertijd met je buren te mogen bouwen aan een nieuw thuis”. Vervolgens had bewoner Joey de eer de algemene voordeur officieel te openen. Waarna alle bewoners in hun eigen woning het huurcontract tekenden. Tot slot proostten zij samen met een lekker sapje op hun nieuwe thuis.

Samen wonen

Als welkomst cadeau ontvingen alle bewoners een waardebon. Om elkaar beter te leren kennen tijdens een gezamenlijke activiteit. Marcel Kaufmann: “In zo’n klein woongebouw is het belangrijk een goede band met elkaar te hebben. Zodat je elkaar om hulp kunt vragen als dat nodig is. En je elkaar makkelijker kunt aanspreken als je ergens last van hebt. Tijdens de sleuteloverdracht werd er al enthousiast met elkaar kennisgemaakt. Dat belooft in ieder geval veel goeds voor de toekomst.”