Jubileummusical Water en Vuur in Theater Peeriscoop

Gepubliceerd op 10 oktober 2022 om 11:13

Op 15 oktober speelt de nieuwe musical Water en vuur in Theater Peeriscoop. De voorstelling is speciaal geschreven voor het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie. Een enthousiaste groep spelers danst, zingt en speelt dit waargebeurde verhaal.

De 21 jarige prins Willem III, gespeeld door Niels Groffen uit Gorinchem, moet tijdens het Rampjaar 1672 ons land verdedigen tegen het oprukkende Franse leger. In Bodegraven verschuilt hij zich achter de waterlinie. Maar hij staat zijn mannetje en probeert zelfs Woerden terug te veroveren

Ondertussen wordt een Limburgse soldaat verliefd op een boeren meisje. Haar land is onder water gezet door zijn leger. Toch is ze ongerust, wanneer hij naar het slagveld moet.

Wanneer Franse troepen aan het einde van het Rampjaar de bevroren waterlinie oversteken, worden Zwammerdam en Bodegraven met de grond gelijk gemaakt.

De voorstelling is geschreven en geregisseerd door waterliniekenner Michiel van de Burgt. Florian van der Reijden componeerde hier prachtige muziek bij.

Kijk voor alle speeldata en theaters op www.musicalwaterenvuur.nl.

Een bezoeker omschreef het zo: “Goede overtuigende hoofdrolspelers zowel in zang als spel. Uitstekende cast met consequent volhouden in uniek individueel spel gedurende alle scènes. Heel overtuigend. Verrassend hoog niveau voor amateurs. En prachtige muziek.” Een ander verklaarde “Zelfs met moeite kon ik af en toe niet voorkomen dat ik de tranen in de ogen had.”

foto's: Femke van der Lingen


«   »