Het is weer Culturele Zondag!

Gepubliceerd op 3 juni 2022 om 10:51

De Culturele Zondag is niet meer weg te denken uit de vesting Gorinchem. Op zondag 12 juni zetten 16 deelnemende locaties zoals musea, galeries en ateliers hun deuren wijd open. En er is live muziek! Het Zevende Huis sluit het seizoen af met een muzikaal tuinfeest met drie verschillende live optredens vanaf 14 uur. Toegang: vrijwillige bijdrage. 

Alle locaties zijn gratis toegankelijk. Als het droog weer is treedt Donna Bastiaans buiten op bij Molen De Hoop met haar meezing café. Neem een kleedje mee en een gevulde koelbox en meezingen maar! In de molen zijn nieuwe exposities te zien van een oude brandweerladder en foto’s van de inmiddels verdwenen molen ‘De Eendracht’.

Nieuwe exposities

In het Gorcums Museum is een nieuwe expositie over de jaren 1572 en 1672 die voor de stad van grote betekenis zijn geweest. Over de Martelaren en het rampjaar. Ook is er een urban foto safari waarvoor men wel moet reserveren. In het Hendrick Hamelmuseum is onlangs een tentoonstelling geopend van de bekende Gorcumse schilder Van Ravenswaaij. 

Ook de galeries ontvangen graag kijkers en bezoekers. Het Stiltecentrum ‘In de toren’ is open met een expositie van Paul Peet. Zijn schilderijen zijn een zoektocht naar het mystieke geheim van leven. In de Kruitmagazijnen is een expositie van een combinatie van drijfhout en woorden van Ariena Ruwaard met als titel ‘Hout Woord’.

Ook de galeries ontvangen graag kijkers en bezoekers. Het Stiltecentrum ‘In de toren’ is open met een expositie van Paul Peet. Zijn schilderijen zijn een zoektocht naar het mystieke geheim van leven. In de 

Kruitmagazijnen is een expositie van een combinatie van drijfhout en woorden van Ariena Ruwaard met als titel ‘Hout Woord’. In de Caponnière zijn werken te zien van lood en zink van Frits Zillig. In de galeries Sterke kunst, de Burgpoort, galerie Plateel en Kunst bij Karel exposeren nieuwe kunstenaars hun werken. In nieuwkomer galerie Etiënne van de Nobelen exposeert Corine de Bruijn haar schilderijen van dieren. Neem ook een kijkje in een van de ateliers zoals De Weverij van Studio Roodenburg, het atelier voor clavecimbelbouw of antiquariaat ‘De Juf’. Voor uitgebreide informatie van alle activiteiten zie www.culturelezondaggorinchem.nl


«   »