Huiskamerfestival Binnenkamers Gorinchem

Zondagmiddag 2 oktober wordt opnieuw het huiskamerfestival : "Binnenkamers Gorinchem". Het wordt de zevende keer dat dit huiskamerfestival plaats gaat vinden. Diverse artiesten treden bij dit festival in verschillende huiskamers van Gorkumers.

Lees meer »

IFFG draait om liefde

Zondag 9 oktober viert het Internationaal Film Festival Gorinchem de liefde met twee prachtige films in VUE Cinema. Wereldwijd wordt er op 11 oktober aandacht besteed aan Coming Out Day, waarbij het draait om aandacht, respect en sociale acceptatie. Coming-out is het moment dat mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Lees meer »

Allerlaatste dichterspodium

Sinds Corona is het nog steeds moeilijk om publiek bij een evenement te krijgen. Dat merken we niet alleen bij ons dichterspodium; we horen het overal in de culturele sector. Bezoekers blijven weg.

Lees meer »

Dichterspad

Op 9 oktober staan 6 dichters en 3 muzikanten op twee locaties in het centrum van Gorinchem voor te dragen uit eigen werk. Daartussen ligt het dichterspad. Het publiek reist vanaf 15.00 uur samen met een dichter tussen Het Zevende Huis en De Stadskamer van Gorkum heen en weer om te genieten van mooie woorden, rake teksten, gedichten en muziek. Het is een evenement op basis van donatie. Opgeven is gewenst en kan via: info@zevendehuis.nl. U krijgt dan een startlocatie toegewezen.

Lees meer »

Flip Noorman in Het Zevende Huis

Op zaterdagavond 17 september komt Flip Noorman naar Het Zevende Huis. Flip Noorman (34) is zonder meer een van de meest eigenzinnige kleinkunstenaars van dit moment. Zijn teksten zijn afwisselend poëtisch en rauw. Muzikaal bevindt hij zich zo ongeveer tussen indierock en de chansons van Jacques Brel. Na een succesvolle tour met Leonard Cohen-covers, staat hij nu weer met eigen repertoire in het theater.

Lees meer »

Culturele Zondag met extra’s en live muziek!

Een nieuwe galerie, een tijdelijke pop-up expositie en live muziek. Op zondag 11 september zetten 17 deelnemende locaties zoals musea, galeries, ateliers en het huiskamertheater Het Zevende Huis hun deuren wijd open. Nieuwe deelnemer is hobby atelier galerie zeven & twintig in de Burgstraat op dat huisnummer. Muzikant Donna Bastiaans zorgt bij droog weer voor akoestische klanken in deze gezellige straat. Ook is er live muziek van het duo Wout en Yvonne in het Hendrick Hamelmuseum. Naast de vaste collectie over de Gorcumse ontdekker van Korea is nog steeds de tentoonstelling van de Gorcumse schilder H.A. Ravenswaaij te zien. 

Lees meer »

Riddertoernooi op Slot Loevestein

Op 22 en 23 oktober is hét middeleeuwse riddertoernooi op Slot Loevestein. Kijk mee naar de voorbereidingen en demonstraties van de ridders, dans op de klanken van de troubadour, vecht mee in de ridderschool en probeer zelf eens met een handboog te schieten

Lees meer »