De Digitale Bibliotheek

Hoe download je e-books en luisterboeken? Hoe kun je printen met je bibliotheekpas? Dit alles leer je in de workshop De Digitale Bibliotheek op donderdag 1 juni in de Bibliotheek AanZet Gorinchem Centrum (Groenmarkt 1).

Lees meer »

Workshop online boodschappen bestellen

In deze workshop op donderdag 8 juni 2023 van 13:00 tot 15:00 uur leer je stap voor stap hoe je online boodschappen kunt bestellen om vervolgens te laten thuisbezorgen. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Lees meer »

Workshop Weerbaar op het Web

Weerbaar op het Web is een trainingsgame. Het spel is er voor laaggeletterde en minder digitaal vaardige mensen. Je leert om (gevaarlijke) e-mails, websites en bijlagen te herkennen. We gaan dit spel in een kleine groep spelen onder begeleiding van een trainer. 

Lees meer »

Tikkie, jij bent ‘m!

Een leuke, interactieve workshop over omgaan met Tikkie en betaalverzoeken. Deze activiteit vindt plaats op donderdag 22 juni 2023 van 13:00 tot 15:00 in de Bibliotheek Gorinchem Centrum (Groenmarkt 1).

Lees meer »

Gedicht Gorcumse Poëzieroute spoorloos verdwenen

Het bestuur van de Gorcumse Poëzieroute is erg ongelukkig met het spoorloos verdwijnen van één van de 39 gedichten uit de route die door de binnenstad slingert. Het gaat om het gedicht ‘Kroegvrienden’ van de voormalige stadsdichter en oud-wethouder Ro van Doesburg, nummer 31 in de route. Het hing vele jaren voor het grote raam van Café De Keizer in de Keizerstraat en bevat de kenmerkende regels:

Lees meer »

Theatergroep BISonder speelt: Schöne Blumen

Een uitgebloeide amusementsclub. De lichtreclame is stuk en het interieur uitgeleefd. Geld om de zaak te renoveren krijgen ze niet meer van de bank. Dat is het decor van ‘Schöne Blumen’, het intrigerende stuk dat theatergroep BISonder binnenkort op de planken brengt. Het is geschreven door de Vlaamse theatermaker en auteur Arne Sierens. Hij is vermaard om zijn sterke dialogen, met een typische Sierens humor en intrigerende karakters.

Lees meer »

Erik van Tilborg signeert Dit was Gorinchem

Op zaterdag 13 mei komt Erik van Tilborg zijn schitterende boek "Dit was Gorinchem signeren". Dit doet hij in Boekhandel De Boekenkist in de Arkelstraat. Erik is vanaf 13:00 uur aanwezig om zijn boek te voorzien van een boodschap en een handtekening. 

Lees meer »

Lezing van kunstenaar Victor Sonna in Gorcums Museum

Je kunt het niet missen; de fiets van kunstenaar Victor Sonna in de zaal ‘Te Land’ van de tentoonstelling ‘Te land, ter zee en in de lucht’. Tijdens de avondopening van donderdag 11 mei verzorgt Victor Sonna een lezing over zijn werk en leven, met bijzondere aandacht voor zijn fiets.

Lees meer »