Home » Mooi Gorinchem » Opnieuw Blauwe Vlag voor de Lingehaven

Laatste wandeling, defilé AVD

Vrijdag bleken de weerberichten voor de avond nogal bedreigend. Zware regen, onweer en misschien zelfs hagel. Daarom werd besloten om laatste avond met defilé aan te passen.

Lees meer »

Gemeente reageert verrast

De gemeente is verrast door het ingezonden stuk waarin de organisatie van het Zomerfeest op de Varkenmarkt aangeeft het feest te moeten annuleren. Juist de gemeente noemt de Zomerfeesten een begrip in Gorinchem.

Lees meer »

Feestweek Varkenmarkt geannuleerd, strop voor ondernemers

Het zag er allemaal zo positief uit. In de laatste week van de zomervakantie van 2022 zou het na twee coronajaren eindelijk weer feest zijn op de Varkenmarkt in Gorinchem. Voor het eerst in het bestaan van de feesten mét ticketverkoop, maar dat risico wilden horecaondernemers Esther Bergman (‘t Uyltje) en Marco Uijterlinde (Grand-café ‘t Gelagh) wel nemen. Met een nieuwe naam – Feestweek Varkenmarkt – werd het programma op vrijdag 9 juni aan Gorinchem gepresenteerd en barstte de kaartverkoop los op zaterdag 10 juni.

Lees meer »

Mooie actie....doet u mee?

Op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni wordt er weer een winkel actie gehouden, dit keer bij Jumbo Piazza center. Verdeeld over 2 dagen en in verschillende tijdsblokken staan er in totaal 20 vrijwilligers vol energie bij de ingang van de winkel.

Lees meer »

75ste editie Avondvierdaagse begonnen

Dinsdagavond 21 juni is men begonnen met de eerste avond van de Avondvierdaagse. Een hele opluchting na die twee jaren zonder dit evenement. Ruim 2040 wandelaars- en laarsjes zijn gestart. Voor het eerst was dit vanaf het Fortes Lyceum aan de Wijschildlaan.

Lees meer »

Lekker Gorcum Wijnfestival

GORCUM.NL presenteert het allereerste échte wijnfestival in onze Vestingstad! Schuif vrijdag 12 augustus aan bij de grootste én lekkerste vrijdagmiddagborrel van de regio: 𝗟𝗲𝗸𝗸𝗲𝗿 𝗚𝗼𝗿𝗰𝘂𝗺 𝗪𝗶𝗷𝗻𝗳𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹! 

Lees meer »

Morgen start 75ste Avondvierdaagse

Na twee jaar van improviseren krijgen we dit jaar weer een normale Avondvierdaagse. Deze duurt van dinsdag 21 juni tot en met vrijdag 24 juni. De medailles liggen al gereed. De Avondvierdaagse start dit jaar niet bij het stadhuis, maar vanaf het veld van het Fortes Lyceum aan de Dalemsedijk.

Lees meer »

Salsaband Pimiento live op Vesting Jazz Festiva

Op het Vesting Jazz festival van dit weekend speelt zaterdag 18 juni de salsaband Pimiento, om 21:45 op de Grote Markt. Ieder optreden van Pimiento is een feestje en het speelplezier spettert ervan af. Stilzitten is geen optie! Het optreden is net als de rest van het festival gratis toegankelijk. De muzikanten komen uit heel Nederland, en gebruiken Utrecht als thuisbasis.

Lees meer »

Genieten van Jazzmuziek

Het Jazzfestival Gorinchem is niet meer weg te denken uit de muzikale agenda van Gorinchem. Het staat garant voor een fantastisch weekend waar jong en oud genieten van jazzmuziek. Ook dit jaar zijn de organisatoren er weer in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen met topartiesten en aankomend talent. Het is een uitgelezen mogelijkheid om te smullen van verschillende stijlen en invloeden die de jazzmuziek rijk is.

Lees meer »

Festiwal: ticketverkoop gesstart

Deze zomer wordt FestiWal, hét cultuurfestival over de gehele stadswal van Gorinchem, georganiseerd op 13 augustus. Met maar liefst 11 pleinen aan theater, food, muziek en cultuur, op verschillende locaties op de wal! Cultureel en creatief Gorcum, stel je voor! 

Lees meer »