StoryTrail Theaterwandeling door Gorinchem

Op zondag 5 maart komt Theatergezelschap Stadsavonturen naar Gorinchem voor de eerste StoryTrail stadswandeling van het nieuwe seizoen. Verhalenverteller Hubertus is je gids tijdens een avontuurlijke reis door de stadsgeschiedenis. Ga mee en ontmoet de helden en schurken uit het verre verleden.

Lees meer »

Gorinchem was even wit

Vrijdagmorgen werden we wakker in  een "wit" Gorkum. Het bleef sneeuwen, dus tijd om met opname apparatuur naar buiten te gaan. Stukje rijden over de vestingwallen en rondje Buiten de Waterpoort. 

Lees meer »

Even geen toren beklimmen

Als u even sportief de Gorkumse toren wilt beklimmen, moet u even wachten. De toren wordt op dit moment voorzien van nieuwe verlichting. Vanaf 1 februari kunt u zich weer uitleven en boven van het prachtige uitzicht genieten.

Lees meer »

Stadswandeling en erwtensoep

De ervaren VVV-gidsen vertellen je de leukste anekdotes en mooiste verhalen over onze vestingstad Gorinchem. Ze nemen je onder andere mee langs de bekende hotspots; het Hugo de Groot-poortje, de Grote Kerk, de zoute bollen bij de Gulden Capel in de Gasthuisstraat, Dit Is In Bethlehem en de putten en de gedenksteen van Hamel op de Kortendijk. 

Lees meer »

Kerstcadeau voor speeltuinvereniging

Speeltuinvereniging Lingewijk ontving vrijdag 23 december uit handen van Caroline Heijkoop zes moeraseiken en één bolesdoorn. Het viel haar op dat er weinig schaduwplekken op het speeltuinterrein aanwezig zijn.

Lees meer »

De laatste kerstinkopen

Zaterdagmiddag, 24 december, was het nog druk in de stad. Iedereen was bezig om de laatste kerstinkopen te doen. Op de hoek van de Hoogstraat/Arkelstraat speelde het draaiorgel leuke liedjes, Kerstliedjes uiteraard.

Lees meer »

MultiCult Vrouwen Kookgroep gaat weer van start

Na twee jaar gaan wordt erop 10 Januari weer begonnen  op de vertrouwde plek in het Scouting gebouw van de APV aan de Sportlaan 4 te Gorinchem. Men gaat er vanuit, dat elke  groep vrouwen een lekkere maaltijd gaat bereiden, die zijzelf onder gezellig samen zijn zullen nuttigen. 

Lees meer »

Burgerinitiatief Schoon Gorinchem kijkt terug en vraagt hulp

Fijn dat u een van de betrokken inwoners bent die graag in een schone stad willen leven. Daarom staat u ook op de mailinglijst van burgerinitiatief Schoon Gorinchem. Bedankt als u in het afgelopen jaar heeft bijgedragen aan een schoner Gorinchem! In de bijlage ziet u wat we in het afgelopen jaar met elkaar gedaan hebben en wie daaraan heeft meegewerkt.

Lees meer »

Jaaroverzicht met video

Aan het einde van het jaar is het tijd om terug te kijken op dit jaar. Wat gebeurde er zoal? Gorkums Nieuws laat het deze keer zien met video's uit het archief.

Lees meer »

Tweedaags Waterpoortfestival

Er komt een nieuw evenement in onze Vestingstad. Op 31 maart en 1 april 2023 zal het Waterpoort Festival voor het eerst losbarsten op een top locatie in het centrum van Gorinchem. De naam geeft het al aan, de locatie is Buiten de Waterpoort

Lees meer »