Vogelen in de Waterlinie: wandeling flora- en fauna in Gorinchem

Succesvol optreden van Dragqueen Kitty Glamourus

Vrijdagavond 23-09-2022 heeft Dragqueen Kitty Glamourus een succesvol optreden gegeven tijdens de 3e editie van de Schemermarkt aan de Langendijk te Gorinchem. Ze heeft opgetreden, ze heette de bezoekers welkom, ze ging met bezoekers op de foto en ze deelde flyers uit.

Lees meer »

Regen houdt burendag niet tegen

Zaterdag 24 september was de jaarlijkse Nationale Burendag. Helaas een beetje veel regen, maar gelukkig werd er op verschillende locaties toch iets met deze burendag gedaan, waarbij ontmoeting & gezelligheid centraal stonden.

Lees meer »

Vestingwandeling met voor het eerst bezoek aan VIS-kazemat

Op zondag 25 september is er een Vestingwandeling in Gorinchem. Voor de eerste keer is het nu mogelijk om een bezoek te brengen aan de pas gerestaureerde VIS-kazemat uit 1930. Verder vertellen de gidsen van alles over de Gorcumse vestinggeschiedenis en kun je genieten van het geweldige herfstuitzicht vanaf de vestingwal. 

Lees meer »

Symposium Diplomatie in 1672 en nu

Dit jaar is het precies 350 jaar geleden dat legers van de Franse koning Lodewijk XIV Nederland binnenvielen. Het is de geschiedenis ingegaan als het Rampjaar 1672. Naast Frankrijk waren ook Engeland, Münster en Keulen in oorlog met Nederland. Stadhouder Willem III zag door de snelle totstandkoming van de Oude Hollandse Waterlinie en slimme diplomatie het tij keren. De rol van diplomatie in crisistijd is tot op de dag van vandaag een actueel thema. Om deze reden organiseert Kasteel Amerongen op 15 oktober a.s. een symposium over diplomatie in 1672 en nu.

Lees meer »

Terug in de geschiedenis in Kremlin I

Afgelopen weekend organiseerde woningcorporatie Poort6 het "Trots op Kremlin" op Kremlin I evenement. Dat deden we met hulp van Avres en Gemeente Gorinchem. Op vrijdag waren er allerlei activiteiten voor basisschoolkinderen van Samen Onderweg. Ondermeer liepen zij een optocht met zelfgeschilderde wapenschilden vanaf hun school naar Kremlin I.

Lees meer »

VIS-kazemat geopend op monumentendag

De dag begon al vroeg op de Open Monumentendag 2022 in het oude grote buskruitmagazijn met de ontvangst van de genodigden voor de opening van de gerestaureerde VIS-(Voorschrift Inrichting Stellingen)-kazemat, een van de “krenten in de vestingpap” op de vestingwal. Voor de tweede maal in korte tijd was de wethouder voor Erfgoed, monumenten en archeologie Eva Dansen graag bereid een opening te verrichten

Lees meer »

Derde Schemermarkt met Dragqueen

Dragqueen Kitty Glamourus heet vrijdag 23 september tijdens de 3e editie van de Schemermarkt aan de Langendijk de bezoekers welkom. Zij verzorgt die avond ook een optreden. De Schemermarkt is een jaarlijks terugkerend evenement van 19.30-22.00 uur.

Lees meer »

Jubileummusical Water en Vuur

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat de Oude Hollandse Waterlinie het machtige Franse leger wist te stoppen. De nieuwe musical Water en Vuur gaat in september en oktober op tournee, om de spannende verhalen te vertellen, die zich in onze omgeving hebben afgespeeld. Deze tournee eindigt op 15 oktober in Theater Peeriscoop.

Lees meer »

Meer Zomerfeest, Zomerterras en Timmerdorp

Het Timmerdorp 2022 zit er ook weer op. Traditioneel is het programma op de laatste dag anders, de grote Fik van het dorp kon niet doorgang door de grote droogte. Het grote feest, normaal in de tent Buiten de Waterpoort, verhuisde deze keer naar de Groenmarkt op het terrein van het zomerfeest.

Lees meer »

Schemermarkt Langendijk

Noteer in je agenda bij 23 september vast de komende Schemermarkt op de Langendijk. De gezellige mega gezellige Schemermarkt is terug. Lekker shoppen, eten, kijken, genieten, luisteren op beleven. En dat allemaal tussen 18:00 - 22:30 uur op onze mooie Langendijk.

Lees meer »

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris consequat ex a diam blandit, vel finibus neque ullamcorper. Nulla non augue metus. Pellentesque bibendum lacinia quam nec blandit. Sed ut accumsan neque. Sed et ante ut nulla ultricies aliquet. Nunc sed iaculis libero, et gravida lectus. Etiam ut orci id nulla pretium elementum quis in quam. Sed tempor in mauris id lacinia. Integer nec pulvinar arcu. Quisque nec orci sit amet velit sollicitudin pretium sit amet sed tortor. Suspendisse et imperdiet ante. Vivamus facilisis ut nunc ac tempor.

Etiam porta est eu metus ornare, sed convallis augue dapibus. Integer lacus mauris, tempus ac imperdiet et, finibus eu risus. Vivamus at dictum odio. Morbi blandit accumsan fringilla. Etiam condimentum sapien eu tellus faucibus congue a sit amet risus. Aliquam in vulputate ipsum. Vivamus consequat venenatis augue a molestie. Vivamus nibh orci, aliquet id felis id, lacinia luctus tellus. Proin mollis lobortis felis, id hendrerit mi dictum eget.

Donec mollis, urna sit amet mattis ornare, nunc eros egestas neque, vitae suscipit ante leo eget dui. Sed ultrices, nisi ultricies egestas placerat, risus enim blandit libero, aliquet ornare enim nunc ac neque. Sed gravida sem aliquet risus tempor vestibulum. Cras gravida ante eget odio laoreet, a dignissim nibh varius.