Kanon op de Zwaanswal

De gemeente Gorinchem heeft deze week een kanon op de Zwaanswal geplaatst. Het kanon is door Rijkswaterstaat, op verzoek van de Werkgroep Vesting Gorinchem, aan onze vestingstad geschonken en is geplaatst op de wal bij bastion 4. 

Lees meer »

Pasen en opening Fortenseizoen 2023 op Vestingwal

De winter ligt achter ons, het is bijna lente en de lentekriebels komen op. Een goede reden voor de Historische Vereniging Oud-Gorcum, Werkgroep Vesting Gorinchem om een wandeling over onze prachtige vestingwal aan te bevelen. Tijdens het paasweekend van 8 en 9 april en het Fortenseizoen-openingsweekend 2023 op 15 en 16 april, zorgen wij ervoor dat diverse bouwwerken op en in de vestingwal, waarvan sommigen normaal gesloten zijn, open zijn en wij aanwezig zijn om nadere toelichting te geven.

Lees meer »

HOPPAAA! het foodtruck festival komt weer naar Gorinchem en start op Goede Vrijdag!

Maar liefst 4 dagen strijkt het foodtruck festival neer in Gorinchem. Buiten de Waterpoort is ook deze keer de locatie tijdens het Paasweekend. We starten op Goede Vrijdag 7 april t/m 2-e Paasdag 10 april. Je hoeft dus 4 dagen lang geen boodschappen te halen, want de smakelijke line-up aan foodtrucks en bars zorgen voor heerlijke gerechten en drankjes bij het gezinsvriendelijke HOPPAAA! festival.

Lees meer »

De voorbereidingen voor de 50ste editie van Timmerdorp in volle gang!

Ook dit jaar is er weer Timmerdorp Buiten de Waterpoort in Gorinchem en wel de 50ste editie! Het evenement zal plaatsvinden van 14 tot en met 18 augustus 2023. Dit jaar is het thema Magische wereld. Gekozen naar het tekening ontwerp van Vienna de Hartog. Zij mag zichzelf dit jaar de burgemeester van Timmerdorp 2023 noemen. Zij wordt bijgestaan door twee wethouders: Caithlyn van der Voorde en Sophie Slob. Met zijn drieën zullen zij Timmerdorp openen op maandag 14 augustus om 13.00 uur.

Lees meer »

Bliek in Actie

Met een 'Bliek in actie' komt een goed idee van een inwoner bij de gemeente terecht. Samen kijken zij of het idee kan bijdragen aan het gezelliger, veiliger of mooier maken van een straat of buurt. Dit is onder andere een mooi resultaat van een Bliek in actie.

Lees meer »

Schone Straat Estafette gestart

Woensdagmorgen 22 maart, rond 08.30 uur, maakten burgerinitiatief Schoon Gorinchem, winkeliersvereniging Hartje Gorinchem, Stichting Gorinchem Citymarketing en Waardlanden een start met de Schone-Winkelstraat-Estafette. De bedoeling is om deze estafette elke eerste woensdag van de maand te herhalen. Iedere keer wordt daarbij een andere straat uitgenodigd om mee te doen. De winkeliers van de straat maakt hierbij schoon rond zijn winkel.

Lees meer »

Schone winkelstraat estafette

Op 22 maart organiseert Schoon Gorinchem samen met Hartje Gorkum een schone-winkelstraat-estafette. De opzet is om vóór opening van de winkels, samen met de winkeliers het zwerfvuil op te ruimen. De eerste straat wordt de Gasthuisstraat.

Lees meer »

Landelijke Opschoondag 2023

Zaterdag 18 maart gingen velen aan de slag voor een schoon Gorinchem. Het was immers de Landelijke Opschoondag. Goed voor de dieren, het milieu en de toekomst. Maar óók voor onszelf! Voor de bewoners, de bedrijven en overheden in heel Nederland.

Lees meer »

Landelijke Opschoondag

Zaterdag 18 maart wordt de dag van de Landelijke Opschoondag. Schoon Gorinchem en Lingehaven verzamelen zich aan de Kleine Landtong bij de Gorcumse Roeivereniging 9:30 uur. Vandaar gaat men op pad langs en in het Kanaal van Steenenhoek en de Lingehaven.

Lees meer »

Herdenkingsdienst voor slachtoffers aardbeving

Zondagmiddag werd er een herdenkingsdienst gehouden voor de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië. Deze vond plaats in het Wilhelminapark, Buiten de Waterpoort, bij de klokkenstoel. De Stichting Gorcums klokkenluidersgilde had het initiatief genomen voor deze herdenkingsdienst.

Lees meer »

Avondvierdaagse dit jaar van dinsdag 13 juni tot en met vrijdag 16 juni

De voorbereidingen zijn alweer vol in gang om de 76ste Avondvierdaagse weer tot een wandelfestijn te laten worden. Vanaf zaterdag 15 april is het mogelijk om online in de schrijven op de website van de Avondvierdaagse en er zijn nog 2 inschrijfmomenten als u liever persoonlijk in wilt schrijven. Na het online inschrijven kunt u de startkaart, tag en polsbandjes af komen halen. 

Lees meer »

Vierde Vestingloop Gorinchem

Zondag vond voor de vierde maal de Vestingloop Gorinchem plaats. De verschillende lopen bestonden uit: 10 kilometer wandelen,1 kilometer Familie loop, Corbion 5 kilometer loop. de Schouten 5 kilometer loop en een halve marathon. Start en finish naast het Wilhelminapark Buiten de Waterpoort. De deelnemers aan de verschillende onderdelen waren groot.

Lees meer »