Home » Muziek » Lunchconcert 3 augustus Grote Kerk door Duo Mong

Lunchconcert 3 augustus Grote Kerk door Duo Mong

Gepubliceerd op 1 augustus 2022 om 11:43

Twee muzikanten uit Tatarstan

Het duo met Yulia Gubaydullina en Aliya Iskhakova werd in 2012 opgericht als een kamermuziekensemble van het Kazan State Conservatory. Voor de volgende drie jaar concentreerden Aliya en Yulia zich op klassieke Europese muziek.Tijdens het bestuderen van klassieke sonates van componisten als Beethoven, Brahms, Debussy en Szimanowski hebben ze   les gekregen van de leraren van het Kazan Conservatorium Faina Starateleva en Olga Pyatnitskaya.

In 2018 kreeg het duo een wederopleving in Nederland, het land waar beide muzikanten naartoe verhuisden om hun opleiding  voort te zetten. Nederland is een multicultureel land met veel verschillende landen en tradities. Maar, bijna niemand kent de republiek Tatarstan en zijn hoofdstad Kazan, de Tataarse natie, haar cultuur, tradities en muziek. Daarom hebben Yulia en Aliya besloten om de mensen in Europa met hun cultuur te introduceren en de prachtige muziek van Tataarse componisten te promoten.

Sinds deze tijd heeft het duo een naam gekregen - Duo Mong. Mong is een Tatar-woord, onvertaalbaar naar andere talen. De betekenis ervan geeft echter de nationale kenmerken van het Tataarse volk weer en haar perceptie van de wereld. Meer in het  algemeen kan het worden vertaald als melancholie, hartelijkheid en lyriek. 

Aanvang:12.15 uur. Entree is gratis, maar aan het einde is er een collecte. De opbrengst is voor het onderhoud van de Grote Kerk


«   »