Gratis online voorstelling Pim en Pom op 3 juni

Bibliotheek AanZet nodigt kinderen vanaf 2 jaar van harte uit voor een Pim en Pom-tastisch feestje. Op zaterdag 3 juni om 15:00 uur kan het hele gezin thuis meekijken met de voorstelling van deze twee beste kattenvriendjes. Beleef thuis een grappig en muzikaal avontuur met Pim & Pom!  

Lees meer »

GOOK brengt "Belcanto"

Op zaterdag 3 juni zingt het Gorcums Opera- en Operette Koor om 20.15 in de Grote Kerk te Gorinchem. Dirigent is Erik van Balen, aan de vleugel zit Tatiana Kiourou en solisten zijn Edwin van Gelder en Wessel Wirken.

Lees meer »

Burgemeester en dichteres onthullen het nieuwe Sluisgedicht

Afgelopen zaterdag, tijdens de Open Havendag in Gorinchem, werd het nieuwe Sluisgedicht op de buitenste deur van de Lingesluis onthuld door burgemeester Melissant en dichteres Corrie Besems. Elke twee jaar schrijft Stichting Poëzieroute Gorinchem een kwatrijnenwedstrijd uit met het doel om de passerende schipper in- of de wandelaar langs de sluis te verrassen met een mooi gedicht. 

Lees meer »

Brocante markt Woudrichem

Brocante markt in Woudrichem Kom op 20 mei Brocante schatten en vondsten zoeken in het Vesting stadje Woudrichem. Woudrichem is een oude vestingstad aan de Merwede in de provincie Noord-Brabant in het Land van Heusden en Altena, in de gemeente Altena.

Lees meer »

Vliegeniersmuseum Vuren weer te bezichtigen

Zaterdag 1 april 2023 opent Sky of Hope WO2 en Vliegeniersmuseum in Fort Vuren weer de deuren. Om 15.00 uur is er een speciaal moment waarbij het uniform en de vliegbril van de Amerikaanse piloot Lt. Albert Lichter in langdurig bruikleen aan ons museum wordt overgedragen.

Lees meer »

Nieuw! De Aanschuifsteiger

Nieuw bij Buurtvereniging De Watertoren: De Aanschuifsteiger. Twee koks van het huis serveren 2x per maand een maaltijd voor leden, alleenstaanden en ouderen (65+) in buurthuis De Aanlegsteiger, Vissersdijk 30 Gorinchem.

Lees meer »

Taxatiemiddag in de bibliotheek

Op vrijdag 31 maart vindt er een taxatiemiddag plaats in de bibliotheek van Gorinchem. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. 

Lees meer »

"Proef de Lente"

Binnen-en buitenactiviteiten voor het hele gezin tijdens “Proef de Lente!” bij WijkcentrumRozenobel. In het wijkcentrum aan het Dukatenplein 2 is op 18 maart 2023 van 11.00 – 16.00 uur van alles te doen.

Lees meer »

LHBTI+ Café in Gorinchem van start

COC Gorinchem organiseert op zaterdag 18 februari tussen 20:00 en 23:00 in Gorinchem het Café Connect. Een avond waarop je nieuwe LHBTI+ mensen kan ontmoeten en er nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan onder het genot van een hapje, drankje en leuke muziek! Kortom, een plek waar mensen elkaar in een relaxte setting kunnen ontmoeten en verhalen kunnen delen.

Lees meer »