Balkonnetjes-actie in Bannehof

Gepubliceerd op 19 maart 2024 om 09:48

Een groep vrijwilligers van Gorcum Actief trekt zaterdag de werkhandschoenen aan voor een nieuwe actie. ,,In het verleden zijn we gestart met schoonmaakacties langs de rivier, maar dat doen nu meerdere mensen,” legt Everdien Hamann van Gorcum Actief uit. ,,We richten ons nu op de balkons van senioren in de Bannehof. De mensen daar en hun woningen worden goed verzorgd, maar die balkonnetjes hè, die kunnen na de winter wel een poetsbeurt gebruiken.”

De organisatie is in handen van Björn Bahlmann, Vivian Twickler en Annabel Pelin van de ActieFractie. ,,Het is lente, de Paasdagen staan voor de deur en hoe leuk is het dan als de bewoners van de Bannehof een lekker fris en schoon balkon hebben,” vertellen zij. ,,We kunnen eenzaamheid bij ouderen niet wegnemen, maar een uitnodigend balkonnetje helpt wel. We hebben deze actie in samenwerking met Rivas opgezet. We hopen zaterdagochtend in ieder geval enkele verdiepingen van de Bannehof te kunnen aanpakken. ”

Als de Balkonnetjes-actie een succes blijkt kan de ActieFractie deze eventueel nog verder uitrollen naar andere seniorenwoningen. ,,En natuurlijk staan we ook open voor nieuwe ideeën”, zegt Everdien Hamann. ,,Voor nu hopen we voor Pasen net even het verschil te maken voor deze
bewoners van de Bannehof.”

eigen foto