Film Holland, Natuur in de Delta te zien op groot doek

Gepubliceerd op 24 oktober 2023 om 11:13

Hardinxveld – Giessendam:

Woensdagavond 1 november om 20.00 uur organiseert de Bibliotheek AanZeti.s.m. met ondernemers en de gemeente Hardinxveld-Giessendam een speciale filmavond in partycenrum ’t Hart in Boven-Hardixinveld.

De film 'Holland - Natuur in de Delta' is een (her)ontdekking van Nederland. Een ode aan onze rivieren en kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen, in alle kracht, raadselen en schoonheid. Het is een documentaire die ons als nooit tevoren de dynamiek en de veerkracht van het land waarin wij leven zal tonen. Het verhaal van de natuurfilm wordt verteld vanuit een cultuurhistorische context en gezien vanuit het perspectief van hoofdpersonages als de zeearend, bever, haas, pimpernelblauwtje en stekelbaars.

De filmspecial wordt georganiseerd in de Nationale Klimaatweek. In deze week vinden diverse activiteiten plaatsom te laten zien wat we met elkaar kunnen bereiken om Nederland duurzamer te maken. De Klimaatweek in Hardinxveld-Giessendam wordt gebruikt om inwoners te inspireren en activeren.

Met een prachtige natuurfilm, die deels is opgenomen in de nabijgelegen Biesbosch, laten we zien hoe bijzonder onze leefomgeving eigenlijk is. We staan stil bij wat er voor nodig is om dit te behouden en gaan met elkaar in gesprek na de film.

Woensdag 1 november is deelname gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden is verplicht via teamhardinxveld@debibliotheekaanzet.nl. Meer informatie vindt u ook op www.iffg.nl

Foto’s EMS films: Genieten van flora en fauna in Holland, Natuur in de Delta