Steun voor Orange the World

Gepubliceerd op 22 november 2023 om 09:57

Op 24 november 2023 start de 'Orange the World'-campagne tegen geweld tegen vrouwen in Gorinchem, georganiseerd door SI Merwekring en Inner Wheel. De campagne loopt tot 10 december, met activiteiten zoals het plaatsen van het campagnelogo.

Dit is plaatsen op het wegdek, het tonen van raamstickers en vlaggen met 'Stop Geweld Tegen Vrouwen', en het verlichten van gebouwen in oranje, waaronder Slot Loevestein, Theater ’t Pand en Hotel Van der Valk.

Op 28 november zijn er filmvoorstellingen in Theater ’t Pand en op 30 november is er een optocht door het centrum van Gorinchem. De campagne wordt afgesloten op 8 december met de plaatsing van een speciale 'Orange the World' stoeptegel bij het Stadhuis van Gorinchem.

Het doel is aandacht te vragen voor het wereldwijde probleem van geweld tegen vrouwen, waarbij 1 op de 3 vrouwen wereldwijd hiermee te maken krijgt. Inner Wheel en SI Merwekring ondersteunen deze campagne om lokaal bewustzijn te creëren. Het landelijke telefoonnummer voor huiselijk geweld is 0800-2000."

archieffoto: GP-buro