Heleen Kromkamp nieuwe gemeentesecretaris van Gorinchem

Met ingang van 16 augustus wordt Heleen Kromkamp de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van Gorinchem. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. Op dit moment is Heleen nog clustermanager Stad bij de gemeente Dordrecht.

Brede selectiecommissie unaniem in keuze

De gemeentesecretaris heeft drie rollen: eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders, hoogste leidinggevende in de organisatie en overlegpartner van de ondernemingsraad. De selectiecommissie was dan ook breed samengesteld. De keuze voor Heleen Kromkamp was unaniem.

“Iemand met veel ervaring”

“We zochten bewust naar iemand met ruime managementervaring binnen een gemeentelijke organisatie. Met de ervaring van Heleen in Dordrecht is dit goed gelukt,” zegt burgemeester Melissant. Wethouder Van Doesburg is binnen het college van b&w verantwoordelijk voor personeel en organisatie. Hij keek vooral naar het contact met medewerkers. De gemeentesecretaris is namelijk ook algemeen directeur. “Ook haar stijl van leidinggeven, waarbij ze echt oog heeft voor de medewerkers, spreekt ons aan.”

Goede samenwerking tussen ambtelijke organisatie, college en gemeenteraad belangrijk

Heleen Kromkamp zegt zelf over haar benoeming: “Gorinchem is een prachtige stad met een rijke historie. En ook een stad die weet hoe belangrijk ontwikkeling is, op vele maatschappelijke terreinen. De opgaven van de komende tijd zijn uitdagend en vragen om een goede samenwerking tussen de ambtelijke organisatie, het college, de gemeenteraad én de stad. Ik vind het een eer om in de functie van gemeentesecretaris daar de komende jaren een bijdrage aan te mogen leveren.”
Heleen Kromkamp volgt Caroline Bos op als gemeentesecretaris. Caroline is per 1 april 2021 gemeentesecretaris van de gemeente Schiedam. 

Geef een reactie