Drugsactie Gorinchem/Leerdam

Gepubliceerd op 25 november 2022 om 11:11

De wijkagent van Gorinchem-oost was een tijdje weinig zichtbaar in zijn wijk. Via zijn Instagram legde hij uit wat de reden was. Hij werkte een tijdje binnen. Dat was nodig om de criminaliteit buiten te kunnen bestrijden. In een actie vanuit zijn basisteam Lel & Merwede en in samenwerking met de districtsrecherche en het districtelijke flexteam was het tijd voor een drugsactie!

De reden

"Begin dit jaar kwam uit een andere zaak informatie naar voren dat er gehandeld werd in verdovende middelen in Gorinchem en Leerdam door een op dat moment nog onbekend persoon. Hierop is een onderzoek gestart om de identiteit van deze persoon te achterhalen. Tijdens het onderzoek is vastgesteld dat de verdachte op diverse momenten ook in Gorinchem-oost aanwezig was.

Op 23 november is de verdachte op heterdaad aangehouden in Leerdam . Bij de verdachte werd cocaïne aangetroffen verstopt op een plek die ik niet heel hygiënisch vond. Deze drugs is natuurlijk in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Verder is de auto van de verdachte in beslag genomen en ruim 700 euro aan contant geld. De Officier van Justitie zal een beslissing nemen over wat er met de in beslag genomen spullen gaat gebeuren. Als een auto gebruikt is bij strafbare feiten kan er bijvoorbeeld worden besloten dat deze verbeurd verklaard wordt. De auto zal dan verkocht worden door domeinen of bij een geringe waarde worden vernietigd.

De verdachte moet zich een dag later verantwoorden voor de rechter-commissaris. Deze zal beslissen of de verdachte langer blijft vastzitten voor het onderzoek.

Daarnaast gaan wij onze bevindingen delen met partners zoals de gemeente voor een integrale aanpak van de verdachte.

Ook bleken er eerder al via meldmisdaadanoniem meldingen te zijn gedaan over deze verdachte. Wil jij ook iets melden over criminaliteit in de wijk? Neem contact op met de politie, of anoniem met meldmisdaadanoniem. Het is soms een kwestie van een lange adem, maar er gebeurd echt wat met jullie tips!

Tot snel, nu weer in de wijk!"

foto's: politie


«   »