Hoge snelheid blijft achter

Gepubliceerd op 25 augustus 2023 om 13:49

In het digitale tijdperk, waar de snelheid van je internetverbinding praktisch synoniem is met de kwaliteit van je leven, is de lokroep van het "allersnelste internet" onweerstaanbaar. Wie wil er nu niet razendsnel kunnen surfen, streamen en gamen? De belofte van betaalbaar, bliksemsnel internet heeft de inwoners van Gorinchem in zijn greep, en het bedrijf E-Fiber staat op de voorgrond van deze verleidelijke droom.

Hun voorstel lijkt simpel genoeg: het snelste internet van de stad, dankzij hun flitsende glasvezels, en dat alles zonder je portemonnee te laten huilen. Immers, wie betaalt er graag te veel voor wat dan ook, laat staan voor iets zo essentieel als internettoegang?

Maar zoals het oude gezegde luidt: "als het te mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo." En de ontevredenheid die borrelt op socialemediaplatforms zoals Facebook suggereert dat de grootspraak van E-Fiber misschien niet zo goed standhoudt onder de realiteit.

Maar zoals de spreekwoordelijke adder onder het gras, begonnen de beloftes te wankelen. Opmerkingen op Facebook onthullen een ander verhaal. Bewoners klagen over niet nagekomen beloftes en vertragingen in de aanleg van de felbegeerde glasvezelverbinding. De rooskleurige visie van naadloze aansluitingen en zorgeloze overgangen begint te vervagen in een labyrint van onbeantwoorde vragen en vage toezeggingen.

En laten we het niet hebben over de communicatie. Verzoeken om opheldering en informatie lijken in een zwart gat te verdwijnen. Vragen over hoe de kabels de huizen zullen binnengaan, vooral voor degenen zonder kruipruimte, blijven onbeantwoord. De uitspraken op facebook groeien aan.

Terwijl E-Fiber op zijn website opschept over de voordelen van vroeg aanhaken aan het E-Fiber netwerk, lijkt het erop dat velen hun enthousiasme hebben laten varen en elders hun toevlucht zoeken. Delta en KPN worden genoemd als potentiële alternatieven. Het vertrouwen is geschonden, en de klantloyaliteit lijkt te wankelen.

En laten we, tot slot, niet vergeten te spreken over de diverse uitrukken van de brandweer Gorinchem. Bij graafwerkzaamheden werd herhaaldelijk een gasleiding geraakt, resulterend in gevaarlijke situaties en onderbrekingen van de normale gang van zaken. De belofte van vooruitgang en innovatie lijkt hier onbedoeld te leiden tot onverwachte problemen en gevaren.

En terwijl de glasvezelkabels zich een weg banen onder de straten van de stad, blijft één vraag hangen: is het echt de snelheid van het internet waarnaar we hunkeren, of is het eerder betrouwbaarheid, eerlijkheid en respect voor onze zorgen?

  • Deze column is samengesteld op basis van opmerkingen die op Facebook zijn aangetroffen. Als uw ervaring daarentegen anders is en u zeer tevreden bent, voel u vrij om dit hieronder te delen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.