Red de Avondvierdaagse in Gorinchem!

Gepubliceerd op 28 september 2023 om 08:38

Een noodkreet heeft de redactie bereikt met een alarmerende kop: "Misschien in 2024 geen Avondvierdaagse meer in Gorinchem." De reden hiervoor is het dreigende tekort aan vrijwilligers. De zeven toegewijde vrijwilligers die jaarlijks de Avondvierdaagse organiseren, zijn maandenlang bezig met de voorbereidingen. Het succes van deze inspanningen wordt weerspiegeld in het aantal deelnemers, dat bij de laatste editie meer dan 2600 bedroeg.

Echter, de zeven vrijwilligers kunnen de Avondvierdaagse niet alleen organiseren als er niet meer vrijwilligers zijn die tijdens deze vier of vijf dagen willen helpen. Extra vrijwilligers zijn absoluut noodzakelijk om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen, bijvoorbeeld door het verkeer stil te zetten wanneer de wandelgroepen een straat moeten oversteken.

gaan we dit missen..?

"Wat we echter dringend nodig hebben, zijn minimaal 25 vrijwilligers, niet alleen voor de veiligheid tijdens de wandeltocht, maar ook voor de voorbereidingen en de op- en afbouw van het startterrein", benadrukt de groep van zeven. Ze hopen dat in januari genoeg vrijwilligers zich zullen aanmelden om te helpen. Als dat niet lukt, kan er geen vergunning worden aangevraagd, wat het einde zou betekenen voor de Stichting Avondvierdaagse Gorinchem.

Voorzitter Meijer hoopt dat het niet zo ver zal komen. U kunt uw steentje bijdragen door uzelf op te geven als vrijwilliger op de website van AVD. Het aanmeldingsformulier is te vinden op www.avdgorinchem.nl/vrijwilliger/.

Natuurlijk hopen we dat de vrijwilligers van 2023 zich opnieuw willen aanmelden. Misschien liep u vroeger ook mee, en/of uw kinderen en kleinkinderen. We kunnen de Stichting Avondvierdaagse en alle wandelliefhebbers niet in de steek laten!

Laten we samen de traditie voortzetten en de Avondvierdaagse in Gorinchem behouden voor de komende generaties. Uw hulp is van onschatbare waarde!