Allerlaatste dichterspodium

Gepubliceerd op 23 september 2022 om 08:57

Sinds Corona is het nog steeds moeilijk om publiek bij een evenement te krijgen. Dat merken we niet alleen bij ons dichterspodium; we horen het overal in de culturele sector. Bezoekers blijven weg.

Voor corona hadden we in De Vrouwenhemel altijd minimaal zo’n 30 en soms bijna 50 bezoekers, want meer gingen er niet in. Velen zullen zich de mensen op stoeltjes in de deuropening herinneren.

Tegenwoordig zijn dat er veel minder, met als dieptepunt het podium van september jongstleden. Let wel; we waren blij en gemotiveerd om de mensen die er waren een mooie avond aan te bieden met dichters en twee professionele muzikanten, maar inmiddels moet er steeds meer geld bij. We huren de locatie en het podium organiseren kost ook geld. Met gemiddeld zo’n 40 bezoekers kunnen we op jaarbasis ongeveer gelijk spelen. Het zal duidelijk zijn dat we dat al lang niet meer halen.

Daarnaast heeft onze huidige locatie Het Baken in Werkendam aangegeven binnen afzienbare tijd te gaan verbouwen, waardoor we dan binnen een paar jaar voor de vierde keer op zoek moeten gaan naar een nieuwe locatie.

Al met al hebben we besloten om het podium van oktober het laatste podium te laten zijn. We zullen best nog wel eens wat organiseren en de naam blijft bestaan, maar het komende dichterspodium op 4 oktober is na dik 10 jaar ons laatste dichters- en muziekpodium.

We gaan er ook dan een mooie avond van maken. De programmering is rond en ter afsluiting hebben we iets bijzonders in petto voor u. Een dichteres die niet alleen komt en twee muzikanten die van wanten weten als het over mooie muziek op een dichterspodium gaat.
Natuurlijk is er ook een open podium, dus dichters; grijp uw kans om voor te dragen. Mail even naar m.vaandrager@hetnet.nl om je op te geven voor het open podium.

Voor meer informatie: info@marcelvaandrager.nl. of www.nederlandsdichterspodium.nl