Walking Concert in Gorinchem – sta er eens bij stil

Gepubliceerd op 11 juni 2024 om 12:41

Walking Concert in Gorinchem – sta er eens bij stil

Vocaal Ensemble Cantate, De Zangwerkplaats Vocals en duo Cordenier & Casteleyn geven op zaterdag 29 juni 19:30-22:00uur een concert in het centrum van Gorinchem.

Ze doen mee aan Gorinchem Cultuurmaand, een hele maand om allerlei gratis activiteiten en workshops en concerten te bezoeken. De Vocals zingen in de toren van de Grote Kerk, duo Cordenier & Casteleyn brengen met gitaar en zang, Nederlandse chansons ten gehore in het Lutherse schuilkerkje aan de Langedijk en Cantate treedt op in de Rehobothkerk (Drie Koningenstraat). Na afloop van een concert in de ene locatie wandelt het publiek onder leiding van een stadsgids naar de andere. Ten slotte is er een afsluitend concert met alle uitvoerenden in de Rehobothkerk.

Cantate is een kamerkoor uit Gorinchem dat zich al meer dan vijfenveertig jaar laat horen, zowel a capella als met instrumentale begeleiding. Ze brengen eeuwenoude koorwerken en hedendaagse composities ten gehore, variërend van ernstige muziek tot lichtvoetige stukken, zowel zelfstandig als in samenwerking met andere koren of solisten. Het koor, geleid door dirigent Niels Kuijers, zingt sinds 2003 volgens de Lichtenberg-methode.

Voor een walking concert is lichtvoetige muziek natuurlijk geschikt: "Clap" "stamp", klanknabootsingen, een lammetje dat op de vlucht slaat, bosgeluiden - rijke klanken van Scandinavische componisten zoals Alfven, Ollen, Peterson-Berger, Mäntyjärvi en Hägg. Cantate brengt ook het minder lichtvoetige werk van Antognini, Esenvalds en Van Driel ten gehore. Kortom, een verrassend, veelzijdig en expressief programma.

Zangwerkplaats Gorinchem staat bekend in Gorinchem. Naast zang- en muziekgroepen voor kinderen, vocalgroups voor tieners, een instapgroep en vrouwenensemble "De Sirenen", zijn er de ervaren zangers van "De Vocals". Zij hebben het publiek al eerder verrast met hun repertoire en stemgeluid op verschillende locaties in Gorinchem. Tijdens het Walking Concert tonen zij hun veelzijdige repertoire: songs uit de jaren '60 van James Taylor en The Beatles, muziek van Dvorzak en Mendelssohn-Bartholdy, middeleeuwse klanken, close-harmony en moderne dissonanten.

Voor deze vocale ervaring kunt u zich aanmelden via walkingconcert24@gmail.com.

U krijgt dan meer informatie over de startlocatie. Toegang is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld.