IFFG start filmzomer met Bank of Dave

Gepubliceerd op 1 juli 2024 om 13:24

Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) is weer klaar voor een zomer vol fantastische films. Op vier unieke en magische locaties kan men genieten van films in de buitenlucht.

Donderdagavond 11 juli start het IFFG met haar Zomer Buitenbios in de Lingwijk in Gorinchem. Het sportveld achter de JP Waale school wordt weer omgetoverd tot een buitenbioscoop. De SnackCar zorgt dat bezoekers kunnen genieten van een drankje en snacks.

In de film Bank of Dave schittert acteur Rory Kinnear, bekend van de James Bond-films en The Imitation Game, als de vriendelijke bankier Dave. Deze hartverwarmende film is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Dave Fishwick, een optimistische autoverkoper, wil een bank oprichten om zijn gemeenschap te ondersteunen, maar dat is geen eenvoudige taak. Met de steun van een Londense advocaat Hugh neemt hij de uitdaging aan. Londense financiële instellingen hebben al meer dan 100 jaar geen nieuwe bankvergunning verleend en zijn vastbesloten Dave tegen te werken.

Vrijdagavond 12 juli, strijkt het IFFG neer op de binnenplaats van het Natuurcentrum Gorinchem in het Gijsbert van Andelpark. Filmmaker Ramata-Toulaye Sy brengt met de film Banel & Adema een schitterend liefdesverhaal tot leven, geworteld in de rijke tradities van de Afrikaanse cultuur. Een moderne vertelling waarin het klassieke Romeo en Julia verhaal doorklinkt. Prachtig camerawerk dat zorgt voor verbluffend mooie beelden.

Het complete zomerprogramma en tickets via www.iffg.nl. 

Foto IFFG: Bezoekers genieten van de buitenbioscoop in Lingewijk Gorinchem