Terugblik op een Succesvolle Visdag: Feestelijke Gezelligheid en Grote Vangsten!

Gepubliceerd op 29 augustus 2023 om 12:10

Ruim een week na de visdag wordt er nog altijd met een brede glimlach teruggedacht aan deze buitengewoon geslaagde dag. Het was zonder twijfel een feestelijke gelegenheid waar jong en oud van hebben genoten.

Al vanaf 's ochtends vroeg, iets na 8 uur, stroomden de deelnemers binnen. De eerste groep verzamelde zich en was klaar voor vertrek. Met een bus werden zij naar de forellenvijver in Meerkerk gebracht. Bij aankomst werden zij hartelijk ontvangen door het team vrijwilligers van Stichting PeuterFonds met verfrissende drankjes en lekkernijen.

Te midden van al die energie vonden ze op een gezellige manier hun plekjes aan de waterkant. Dankzij een één-op-één begeleiding kreeg elk kind de volledige aandacht, zodat ze de kunst van het vissen in de vingers konden krijgen. Tijdens de dag waren er pauzes voor wat te drinken en heerlijke, vers bereide popcorn. Bovendien ontstond er een competitieve sfeer onder de kinderen, aangewakkerd door hun vangstresultaten. Wie zou de grootste vangst binnenhalen?

Na een smakelijke lunch, gedeeld in goed gezelschap, en een verrukkelijk ijsje van IJsboerderij den Boer, vertrok de ochtendgroep per bus richting de Voedselbank Gorinchem. De middaggroep sloot zich rond de lunch aan, gezellig samen eten en na een heerlijk ijsje verzorgd door IJsboerderij den Boer vertrok de ochtendgroep met de bus weer richting de Voedselbank Gorinchem. Ondertussen vloog de middaggroep richting de visvijver, waar de ene na de andere vis aan de haak werd geslagen. Ondanks dat de meeste kinderen elkaar niet kenden, hadden zij met elkaar de grootste lol.

De middaggroep sloot zich rond de lunch aan, gezellig samen eten en na een heerlijk ijsje verzorgd door IJsboerderij den Boer vertrok de ochtendgroep met de bus weer richting de Voedselbank Gorinchem.

De dag ging razendsnel voorbij. Voor alle kinderen lag er een beloning klaar: een medaille, diploma, vishengel en een goedgevulde tas met visbenodigdheden voor hun eigen visavonturen. Bovendien kreeg elk kind twee gerookte forellen om mee naar huis te nemen – een smakelijk aandenken aan een dag vol avontuur. Wat zullen zij gesmuld hebben van deze vangst?

Namens iedereen bedankt de Voedselbank het Stickers Peuterfonds. Hun inzet in de voorbereidingen heeft geleid tot het succes van deze onvergetelijke dag. Dank aan alle vrijwilligers van het Peuterfonds voor jullie aanwezigheid op de dag zelf. Jullie toewijding, geduld en positieve energie hebben bijgedragen aan het slagen van deze dag.

Men kijkt vooruit naar volgend jaar, waar de kinderen opnieuw hopen te genieten van zo'n fantastisch evenement!

eigen foto's