Voorlichting over veilig verkeer in Ouder Kind Inloop

Gepubliceerd op 8 januari 2024 om 08:07

Op vrijdagochtend 12 januari van 9.30 tot 11.30 uur bezoekt Peter van der Laarse van Heerintverkeer de Ouder Kind Inloop om te vertellen over veiligheid van kinderen in het verkeer.

Peter heeft een zelfstandige onderneming genaamd Heerintverkeer. Met zijn jarenlange ervaring met ‘verkeer’ bij Verkeerspolitie Rotterdam en door middel van praktijklessen verkeer in het gehele basisonderwijs in de provincie Zuid-Holland is het zijn missie scholen, ouders en gemeente te helpen met het veiliger maken van de schoolomgeving, en om daardoor de
verkeersveiligheid van kinderen die deelnemen aan het verkeer te vergroten.

Met alle nieuwe elektrische mogelijkheden op de weg en de bijbehorende snelheden van deze vervoersmiddelen moet je als ouder nog alerter zijn als je de weg opgaat. Wat betekent dit dan voor jullie kinderen? Hoe kun je ze hier goed in begeleiden? Peter wil hier graag in meedenken.
Daarnaast is er ook ruimte om te spreken over fietsles, fietsen met kinderen en het gebruik van de juiste autozitjes. Kortom, hoe zorgen we voor de veiligheid van onze kinderen als we deelnemen aan het verkeer? Terwijl jullie als ouders met Peter in gesprek gaan leest Jantine voor aan jullie kinderen.

Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl .