One Piece stemacteur naar Heroes Made in Asia

Gepubliceerd op 14 februari 2024 om 09:32

De derde special guest die aanwezig is tijdens Heroes Made in Asia is bekend! De veelzijdige stemacteur Mike McFarland reist af naar Gorinchem voor het Aziatische popcultuur evenement op 24 en 25 februari. McFarland is vooral bekend als Buggy in de populaire en langlopende anime ‘One Piece’, Master Roshi in ‘DragonBall Z’ en Jean Kirstein in ‘Attack on Titan’.

Eerder werden stemactrices Kayleigh McKee (‘Jujutsu Kaisen 0’) en Michaela Jill Murphy (‘Avatar: The Last Airbender’) al aangekondigd voor het tweedaagse evenement in de Evenementenhal.

De Amerikaanse Mike McFarland zal voor menig animefan niet onbekend in de oren klinken. Met meer dan 20 jaar in het vak heeft hij een indrukwekkend cv opgebouwd. Zo verleende hij zijn stem aan diverse hitseries en heeft hij inmiddels bijna 400 titels op zijn naam staan. In de iconische piraten-anime ‘One Piece’, waarbij diverse personages de koning van alle piraten hopen te worden, nam hij 60 afleveringen de rol van Buggy the Clown voor zijn rekening. Maar ook als de vechtsportmeester Master Roshi in ‘DragonBall Z’ en soldaat Jean Kirstein in ‘Attack on Titan’ wist hij fans voor zich te winnen.

Daarnaast wist McFarland zich aan nog meer indrukwekkende franchises te verbinden. In de populaire superhelden-anime ‘My Hero Academia’, dat het verhaal vertelt van scholieren met superkrachten en hun wens om professioneel superheld te worden, vertolkt hij niet alleen de stem van student Ojiro maar ook van de docent en superheld Ectoplasm. Andere noemenswaardige rollen zijn Lt. Jean Havok in ‘Fullmetal Alchemist’, Carnage Kabuto in ‘One-Punch Man’ en Gordon in ‘Black Clover’.

McFarland bevindt zich ook in de wereld van gaming. Gamers kunnen hem herkennen uit verschillende toonaangevende game franchises. Zo kroop hij in de rol van straatvechter Charlie Nash in ‘Street Fighter V’ en als Paul Phoenix in ‘Street Fighter X Tekken’. In deze crossover game staan personages uit ‘Street Fighter’ voor het eerst tegenover karakters uit ‘Tekken’, beide bekende vechtspellen met een legioen fans. Andere titels omvatten het tweede en derde deel van ‘Borderlands’, ‘Aeon Flux’ en ‘Halo Wars’.

Onlangs werden collega stemactrices Kayleigh McKee (‘Jujutsu Kaisen 0’) en Michaela Jill Murphy (‘Avatar: The Last Airbender’) aangekondigd als special guest voor Heroes Made in Asia. Tijdens het tweedaagse evenement komen ook mangatekenaars en professioneel cosplayers naar het evenement om fans te ontmoeten en van handtekening te voorzien.

Voor meer informatie, het programma en toegangskaarten voor het evenement kunt u terecht op made-in-asia.nl.

Mike McFarland