Mooie Vestingloop bij heerlijk weer

Gepubliceerd op 4 maart 2024 om 08:50

Op zondag 3 maart 2024 vond de vijfde editie van de Inofec Vestingloop Gorinchem plaats, met een diverse reeks aan activiteiten voor alle leeftijden. Het evenement, gesponsord door Inofec, trok maar liefst 2000 deelnemers en een groot aantal supporters, waardoor het een buitengewoon levendige dag werd voor Gorinchem en haar omgeving.

Het programma omvatte een scala aan loop- en wandelactiviteiten, waaronder de 1 KM Familie Loop voor kinderen tot 12 jaar, een schilderachtige 5 KM Loop langs de vestingwallen, een uitdagende 10 KM Loop voor ervaren hardlopers, en de Halve Marathon voor de meest toegewijde atleten. Daarnaast werd er ook een 5 KM wandeltocht aangeboden langs de prachtige vestingwallen van Gorinchem.

Vanwege de tijdelijke afsluiting van de Dalemsedijk werden enkele routes omgeleid via de Wolpherensdijk naar de Merwedebrug. De 10 kilometer lopers betraden de brug en keerden aan de andere zijde van de brug terug via de Nieuwe Wolpherensedijk om de race te eindigen via de Zwaanswal naar Buiten de Waterpoort. Marathonlopers volgden een vergelijkbare route, met een extra lus rond Sleeuwijk voordat ze terugkeerden naar Gorinchem.

Het evenement trok niet alleen deelnemers vanuit het hele land, maar ook supporters van de deelnemers, die de sfeer langs het parcours verhoogden. Het weer, dat zich zondag van zijn beste kant liet zien, droeg ook bij aan de energie van de dag.

De 10 KM Loop werd afgeschoten door wethouder Atie Mager, die vereerd was met de gelegenheid om deze taak op zich te nemen.

De Inofec Vestingloop Gorinchem 2024 was een groot succes.  

video: GP-TV

foto's: GP-buro