St. Patrick’s Day in café de Keizer

Gepubliceerd op 15 maart 2024 om 10:43

Op zondag 17 maart vieren we St. Patricks Day! in de Keizer. En laat dat nou toevallig samenvallen met onze Folk-zondag planning. dat wordt dus een feestje!

St. Patrick’s Day?

St. Patrick was een 5de eeuwse bisschop die naar verluidt Ierland bekeerde tot het Christendom. Al in de 17de eeuw kreeg hij een eigen feestdag: 17 maart. Deze feestdag is in Ierland een groot ding: overal zie je dan optochten, optredens en groen verklede mensen. Tegenwoordig vieren mensen over de hele wereld St. Patrick’s Day.

Note: jullie worden allemaal uitgenodigd om deze dag in het groen verkleed te komen! Leef je ook uit op gezellige accessoires zoals shamrocks-haarbanden, - tatoeages en sieraden.

Trad. Folk Sessie

Zoals op elke derde zondag van de maand kun je aanschuiven bij de muzikale folk-sessie. Omdat het een thema-dag is zullen we ook wat Ierse meezingers gaan spelen! Lekker luisteren met een (groen) biertje voor je neus kan natuurlijk ook.
We beginnen om 16:00 uur en spelen door tot ongeveer 18:00 uur. De sessie is voor iedereen toegankelijk, van beginners tot gevorderden en we zullen voornamelijk Ierse muziek en balfolk nummers spelen. Wat betreft instrumenten kun je denken aan: viool, fluit, dwarsfluit, gitaar, ukelele, harp, bodhrán, trekzak en accordeon. Allemaal welkom! Er is ook een Café de Keizer Tunebook met alle sessie starter-liedjes. Je kunt deze pdf krijgen door je in te schrijven voor de Sessie Nieuwsbrief via cafedekeizergorinchem@gmail.com of via de Cafe de Keizer facebook messenger.

Band: The Highland Sell Outs

The Highland Sell Outs zijn een folk band uit Groningen. Vanaf 2013 toeren zij al het hele land door en zijn ze te vinden in kroegen en pubs, op poppodia en bij festivals zoals Middeleeuws Winschoten of het Rapalje Zomerfolk Festival. Deze bedreven muzikanten nemen het publiek mee in de sfeer van Schotse Hooglanden en Ierse pubs met hun eigentijdse uitvoering van folk muziek met invloeden van pop en rock. Violist en zanger Sebastiaan, gitarist Steven Prins, bassist Robin Sprang en drummer Tim Lechner laten zich inspireren door bands als Rapalje, The High Kings, Killkennys. The Highland Sell Outs hebben Ierse folk en ballades succesvol aan een jong publiek geïntroduceerd terwijl ze ook de harten van de doorgewinterde folk liefhebbers voor zich winnen. The Highland Sell Outs komen als duo deze avond.