Vrijwilligers in Gorinchem zetten zich in tijdens NLdoet

Gepubliceerd op 16 maart 2024 om 13:36

Ook dit jaar heeft Gorinchem zich weer actief ingezet tijdens NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie georganiseerd door het Oranje Fonds. Op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart hebben vrijwilligers zich ingezet op verschillende locaties in de stad. 

NLdoet heeft als doel vrijwillige inzet in de schijnwerpers te zetten en zoveel mogelijk Nederlanders te activeren om een dag vrijwilligerswerk te doen. Het biedt mensen de kans om te ervaren wat het betekent om vrijwilligerswerk te doen en hoe waardevol hun bijdrage kan zijn.

In Gorinchem waren de eerste acties op vrijdag 15 maart. Bij het Gasthuis aan de Banneweg werden de buitenruimtes zomerklaar gemaakt, zodat de bewoners bij mooi weer kunnen genieten van het buiten zijn. Ook bij het Natuurcentrum in het stadspark en bij Centraal Punt aan de Grote Haarsekade werden de handen uit de mouwen gestoken door enthousiaste vrijwilligers.

Op zaterdag werden er eveneens op diverse locaties vrijwilligerswerk verricht. Een opvallend project was de grote aanpak op het plein van het Melkpad rondom het Joods monument. Hier werd de omgeving grondig schoongemaakt en werden de plantenbakken voorzien van nieuwe beplanting.

De vrijwilligers op deze locatie werden na het werk bij Metropole verrast met een lunch, als blijk van waardering voor hun bijdrage.

foto's: GP-buro