Met het IFFG naar Turnhout

Gepubliceerd op 25 maart 2024 om 10:08

Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) zou normaal gesproken in de maand april plaats vinden, door het ontbreken van een geschikte locatie  is dat dit jaar komen te vervallen. De organisatie zat niet bij de pakken neer en komt in 2024 met een geweldig alternatief programma.  In de maand april zijn er films voor scholen, een docentenbijeenkomst en een filmdag bij het partner festival MOOOV in Turnhout, België.

Zaterdag 20 april stelde de IFFG festivaldirecteur Anika van der Kevie, in samenwerking met MOOOV festivaldirecteur Marc Boonen, een dag vol film samen. Je kunt genieten van  2 of 3 films, ontmoetingen, gesprekken inclusief drankjes en snacks. De filmdag IFFG On The MOOOV is een ultieme kans voor filmliefhebbers. Je kunt met eigen vervoer naar de UGC’s cinema in Turnhout gaan of je stapt om 10.45 uur in de IFFG bus in Gorinchem. 

‘We willen er alles aan doen om de onze filmfans en trouwe achterban te laten genieten van de nieuwste wereldcinema. Het MOOOV filmfestival toont net als wij de allernieuwste wereldcinema, we werken al jaren met veel plezier samen. Nu bieden zij ons een hele dag een speciale IFFG zaal aan, hoe geweldig is dat’, meldt van der Kevie vrolijk. ‘Ik mocht drie films selecteren, het viel niet mee om te kiezen, maar ik laat de kijker van Noord-Soedan via Turkije eindigen in Mexico. Goodbye Julia, The Reeds en Radical, alle drie de films zijn pareltjes!’

Wil je meer weten over IFFG On The MOOOV op zaterdag 20 april of direct je tickets boeken, check de website www.iffg.nl.

Foto IFFG: Filmfestivaldirecteuren Marc Boonen (MOOOV)

& Anika van der Kevie (IFFG) slaan handen ineen.