Elke dag een ander thema tijdens Zomerfeest

Gepubliceerd op 10 juni 2024 om 14:36

Het 41e Zomerfeest is in aantocht en vindt plaats van dinsdag 20 tot en met zondag 25 augustus. De line-up voor Gorinchems gezelligste feest is bijna rond, en dit jaar heeft elke dag een eigen thema, zoals Catchy Tuesday, Hollandsche Woensdag, Thursday Pop en Friday Dance. Je kunt optredens verwachten van OAK Madness, René Schuurmans, de Bankziters, Chuka, Lampegastuh en anderen. De online kaartverkoop start op vrijdag 7 juni om 17:00 uur.

,,Ons doel is Gorinchem maximaal te betrekken bij de activiteiten die door de vrijwilligers van het Zomerfeest voor jong en oud worden georganiseerd", vertelt Wilma van Bommel enthousiast. Wilma maakt sinds april deel uit van de zeskoppige PR- en communicatiecommissie. Dit is een diverse groep mensen van verschillende leeftijden en achtergronden, elk met hun eigen specialiteit zoals film, sociale media, vormgeving en tekstschrijven. Met onze PR-commissie streven we ernaar de verhalen van het Zomerfeest beter in de schijnwerpers te zetten. Bijvoorbeeld, al jarenlang bezoekt het Zomerfeest op maandag de ouderentehuizen in de stad om met nostalgische muziek een 'zomerfeestje' te vieren en de ouderen een plezierige middag te bezorgen. Ook is er veel te vertellen over de inzet van alle vrijwilligers. Het Zomerfeest wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Er zijn meerdere commissies met vrijwilligers die momenteel druk zijn met de voorbereidingen, zoals de sponsorcommissie, veiligheid en facilitair, programmering en de crewcommissie. En we mogen zeker de sponsoren niet vergeten, die met hun steun het Zomerfeest elk jaar weer mogelijk maken.

Onlangs heeft de Stichting Zomerfeest Gorinchem een nieuwe voorzitter verwelkomd. Paul Bondam nam op 1 maart het stokje over van Ard Blom. Hij is de tiende voorzitter van het Zomerfeest, dat dit jaar zijn 41e editie beleeft. In samenwerking met bewoners, sponsoren en vrijwilligers wordt er hard gewerkt om een onvergetelijk Zomerfeest te organiseren voor jong en oud. Traditiegetrouw is er voor de sponsoren een speciale sponsorborrel op de Hollandse woensdag. De jeugd kan zich die week verheugen op het Timmerdorp Buiten de Waterpoort. Ook dit jaar is er weer een prachtige mix van artiesten, zodat iedereen kan genieten van zijn of haar favoriete muziek tijdens het Zomerfeest.