Voedselbank Gorinchem helpt meer mensen die het financieel moeilijk hebben

Gepubliceerd op 2 juli 2024 om 10:48

Fantastisch nieuws vanuit Voedselbanken Nederland: de toegangscriteria voor hulp zijn verruimd, waardoor Voedselbank Gorinchem nu in staat is om meer mensen te ondersteunen met voedsel en verzorgingsproducten. De aanpassing van de 'leefgeld'-criteria betekent dat er nu rekening wordt gehouden met een breder scala aan uitgaven, zoals verzekeringen, eigen risico voor zorg, internet, telefonie, vervoerskosten en persoonlijke verzorging, inclusief kleine huishoudelijke reparaties. Deze wijzigingen zijn in lijn met de nieuwste NIBUD-richtlijnen.

Dankzij deze nieuwe regels kunnen we nog meer mensen een helpende hand bieden. Elke week verstrekken we gratis voedsel ter waarde van €50 tot €60, waarmee drie tot vier maaltijden bereid kunnen worden, wat neerkomt op een besparing van ongeveer €200 per maand. In tegenstelling tot andere voedselbanken, waar pakketten worden uitgedeeld, biedt Voedselbank Gorinchem klanten de mogelijkheid om zelf hun producten te kiezen in onze winkel, zonder wachtlijsten. Nieuwe klanten kunnen binnen een week een voedselpakket ontvangen.

Arie de Bruin, voorzitter van Voedselbank Gorinchem, benadrukt het belang van deze dienst: "Inwoners van Gorinchem die moeite hebben om eten te kopen, zijn welkom om contact met ons op te nemen. Het is opmerkelijk hoe de kosten van boodschappen zijn gestegen. Voor mensen met een beperkt budget is het echt een uitdaging om rond te komen." Arie roept iedereen die mogelijk in aanmerking komt voor hulp van de Voedselbank op om contact op te nemen: "Er is geen reden voor schaamte; soms heeft men gewoon wat hulp nodig, en wij staan klaar om te helpen."

Naast voedsel biedt Voedselbank Gorinchem ook essentiële verzorgingsproducten en menstruatieproducten aan haar klanten.

Voor aanmelding of meer informatie, stuur een e-mail naar intake@voedselbankgorinchem.nl of bel naar 06 49 67 77 79.

Bron + foto: Voedselbank Gorinchem