Vestinggebak maakt doorstart!

Gepubliceerd op 3 mei 2025 om 09:18

Perfri Chocolate & Pastry creëert het nieuwe Gorcums Vestinggebak

Het Vestinggebak – dé lekkernij die in 2023 werd geïntroduceerd tijdens het bezoek van Janny van der Heijden in het programma ‘Denkend aan Holland’ – maakt een smakelijke doorstart. De oorspronkelijke bakkers konden het gebak niet langer leveren, doordat de vraag vanuit de gezamenlijke horeca iets lager uitviel dan verwacht.

Gelukkig komt er goed nieuws voor liefhebbers van dit typisch Gorcumse gebak. Annemieke van Voornveld, mede-eigenaresse van élan dine & drinks en fervent fan van het Vestinggebak, vond dat deze lekkernij niet mocht verdwijnen. Ze klopte aan bij de gemeente met het verzoek om deze lekkernij te laten voortbestaan. Die zag er wel brood in, en zo werd patissier Bart de Gans gevraagd om het Vestinggebak nieuw leven in te blazen. Patissier en chocolatier Bart de Gans maakt met zijn team van Perfri Chocolate & Pastry met ongeëvenaard oog voor detail creaties die te proeven zijn in toonaangevende hotels en restaurants, maar waar fijnproevers ook thuis van kunnen genieten.

“Ik ben blij dat dit unieke gebak voor Gorinchem behouden blijft,” zegt Annemieke. “Niet alleen omdat het ontzettend lekker is, maar ook omdat het een mooie manier is om onze vestingstad onder de aandacht te brengen. Fantastisch dat Bart dit wil oppakken met ons.”

Ook Gorinchem Citymarketing is enthousiast. Raymond Smits van Waesberghe: “Een geweldig initiatief van Annemieke. Het Vestinggebak is een leuke en smakelijke manier om onze vestingstad te promoten. Mooi dat bezoekers en inwoners hiervan kunnen blijven genieten. Oproep aan de horeca: zet het Vestinggebak op de kaart”.

Ben jij horecaondernemer in Gorinchem? Dan is dit hét moment om het Vestinggebak op jullie menukaart te zetten. Zo bied je je gasten een unieke lokale lekkernij én draag je bij aan de promotie van onze vestingstad. Interesse of wil je dit bestellen als particulier? Neem contact op met Annemieke van Voornveld via annemieke@elan.restaurant.

foto ‘Vestinggebak’, ©mooigorinchem