Gorinchem zet in op vergroening met jaarlijkse toename van gemeentelijke bomen

Het college van gemeente Gorinchem zet zich in om de komende 10 jaar het aantal gemeentelijke bomen jaarlijks met 1% te laten toenemen. Door elk jaar zo’n 180 bomen te planten zet de gemeente zich in om de stad veerkrachtiger te maken tegen de effecten van klimaatverandering. Deze inspanning is onderdeel van de lokale klimaatadaptatiestrategie ‘Gorinchem klimaatproof’, die eerder door de gemeenteraad werd vastgesteld.

Lees meer »

Rivas opent beleeftuin Dalempoort bij Het Gasthuis Gorinchem

Een inspirerende en veilige ‘buitenkamer’, speciaal ontworpen voor bewoners met dementie. Dat is in het kort de nieuwe beleeftuin Dalempoort, bij woonzorglocatie Het Gasthuis in Gorinchem. Het project nam zo’n 3 jaar in beslag, in deze periode zijn fondsen bij elkaar gebracht en is de tuin aangelegd. Op 23 juli 2024 vindt om 15:00 uur in de beleeftuin de feestelijke opening plaats. Mevrouw drs. Reinie Melissant, burgemeester van Gorinchem zal bij de opening aanwezig zijn. Ook u kunt hierbij zijn om met eigen ogen te zien wat er te beleven is in deze tuin.

Lees meer »

Winnaars The Hunt 2024 verzilveren gewonnen prijs

Op Instagram meldt wijkagent Sabine Pek van Gorinchem Oost dat de drie prijswinnaars van The Hunt 2024 hun prijzen hebben verzilverd. The Hunt, een spannend spel waarbij jongeren uit handen van de politie moesten blijven, werd gehouden in wijkpark 't Haagje.

Lees meer »

Vrachtwagenverbod in Haarwijk

Tijdens de behandeling van de Perspectiefnota heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen voor een vrachtwagenverbod in de Haarwijk. Het gaat dan met name over de hoofdaders in de wijk; de Mollenburgseweg, Nieuwe Hoven en de Haarsekades. De motie werd ingediend door Stadsbelang, Gorcum Actief en D66. Bewoners ervaren veel overlast door vrachtverkeer, wat zorgt voor trillingen in de huizen.

Lees meer »

Op de Linge met Jan de Sterke

Stoomsleepboot Jan de Sterke is een van de weinige nog varende stoomboten in Nederland, en jij kunt mee! Twee zomerse weekenden (zaterdagen 20 juli en 10 augustus) wordt de ketel opgestookt voor een vaartochtje over de prachtige Linge. De tochtjes vertrekken vanaf de Ondervloed in Gorinchem en gaan richting Arkel en terug. Tickets zijn vooraf te reserveren en te betalen bij de VVV.

Lees meer »

Training ‘Leer dementie begrijpen’

Rivas ledenorganisatie organiseert op woensdag 25 september 2024 de training ‘Leer dementie begrijpen’. Deelnemers stappen door middel van virtual reality in de belevingswereld van iemand met dementie. Zij kruipen door het kijken van een speciaal ontwikkelde film in de huid van deze mensen. De training duurt 1 uur en vindt plaats in Gemeenschapshuis De Bogerd, Willem de Vries Robbéweg 100 in Gorinchem.

Lees meer »

Opfrisbeurt voor garage Kweeklust?

Parkeergarage Kweeklust krijgt wellicht een opfrisbeurt. De garage, die tot nu toe een grauwe uitstraling heeft, wordt opgeknapt om beter aan te sluiten bij het beeld dat de stad aan haar bezoekers wil presenteren. Tijdens een recente gemeenteraadsvergadering werd het idee gelanceerd om de parkeergarage te renoveren.

Lees meer »

Genomineerden Maritime Awards Gala 2024 zijn bekend

Met ook deze keer veel aan elkaar gewaagde inzendingen, belooft het op maandag 6 november een spannende avond te worden. Tijdens het Maritime Awards Gala ontmoeten honderden maritieme professionals elkaar om samen met de pers, politiek en de genomineerden het innovatievermogen van de Nederlandse maritieme sector te vieren. Dit zijn de genomineerden van dit jaar.

Lees meer »