Nieuw overdekt zwembad mag 19,4 miljoen euro kosten

Op 12 juli jl. is de aanbesteding op Tenderned geplaatst en zijn na voorselectie vijf partijen uitgenodigd een inschrijving te doen. De gemeenteraad van Gorinchem heeft besloten om 19,4 miljoen euro te investeren in de ontwikkeling van een nieuw, modern overdekt zwembad naast het bestaande Caribabad. Het nieuwe complex zal een verrijking zijn met drie zwembaden, waaronder een met een verstelbare bodem. De afgelopen maanden is de uitwerking van het programma van eisen uitgebreid besproken met diverse partijen.

Lees meer »

Gorinchem heeft weer een bioscoop

Op 17 juli was het zover: Vue Gorinchem opende haar deuren voor het publiek. In combinatie met het Van der Valk Hotel en Jack’s Casino biedt deze locatie alles wat je nodig hebt voor een perfecte uitgaanservaring. De bioscoop, gelegen op de eerste verdieping, beschikt over zes zalen waar bezoekers dagelijks kunnen genieten van topfilms en knapperige verse popcorn. Voor optimaal comfort zijn alle zalen uitgerust met Deluxe stoelen; brede, luxe leren stoelen die elektrisch verstelbaar zijn voor bijna een liggende positie. De zalen zijn uitgerust met de nieuwste technologie, waaronder Dolby Atmos surround sound en laserprojectie.

Lees meer »

Gorinchem zet in op vergroening met jaarlijkse toename van gemeentelijke bomen

Het college van gemeente Gorinchem zet zich in om de komende 10 jaar het aantal gemeentelijke bomen jaarlijks met 1% te laten toenemen. Door elk jaar zo’n 180 bomen te planten zet de gemeente zich in om de stad veerkrachtiger te maken tegen de effecten van klimaatverandering. Deze inspanning is onderdeel van de lokale klimaatadaptatiestrategie ‘Gorinchem klimaatproof’, die eerder door de gemeenteraad werd vastgesteld.

Lees meer »

Rivas opent beleeftuin Dalempoort bij Het Gasthuis Gorinchem

Een inspirerende en veilige ‘buitenkamer’, speciaal ontworpen voor bewoners met dementie. Dat is in het kort de nieuwe beleeftuin Dalempoort, bij woonzorglocatie Het Gasthuis in Gorinchem. Het project nam zo’n 3 jaar in beslag, in deze periode zijn fondsen bij elkaar gebracht en is de tuin aangelegd. Op 23 juli 2024 vindt om 15:00 uur in de beleeftuin de feestelijke opening plaats. Mevrouw drs. Reinie Melissant, burgemeester van Gorinchem zal bij de opening aanwezig zijn. Ook u kunt hierbij zijn om met eigen ogen te zien wat er te beleven is in deze tuin.

Lees meer »

Winnaars The Hunt 2024 verzilveren gewonnen prijs

Op Instagram meldt wijkagent Sabine Pek van Gorinchem Oost dat de drie prijswinnaars van The Hunt 2024 hun prijzen hebben verzilverd. The Hunt, een spannend spel waarbij jongeren uit handen van de politie moesten blijven, werd gehouden in wijkpark 't Haagje.

Lees meer »

Vrachtwagenverbod in Haarwijk

Tijdens de behandeling van de Perspectiefnota heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen voor een vrachtwagenverbod in de Haarwijk. Het gaat dan met name over de hoofdaders in de wijk; de Mollenburgseweg, Nieuwe Hoven en de Haarsekades. De motie werd ingediend door Stadsbelang, Gorcum Actief en D66. Bewoners ervaren veel overlast door vrachtverkeer, wat zorgt voor trillingen in de huizen.

Lees meer »

Op de Linge met Jan de Sterke

Stoomsleepboot Jan de Sterke is een van de weinige nog varende stoomboten in Nederland, en jij kunt mee! Twee zomerse weekenden (zaterdagen 20 juli en 10 augustus) wordt de ketel opgestookt voor een vaartochtje over de prachtige Linge. De tochtjes vertrekken vanaf de Ondervloed in Gorinchem en gaan richting Arkel en terug. Tickets zijn vooraf te reserveren en te betalen bij de VVV.

Lees meer »