Botenbeurs Gorinchem: voet- en fietsveren varen ieder half uur

Gepubliceerd op 20 september 2022 om 10:46

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september is voor de drieëndertigste keer de Botenbeurs in Gorinchem, na twee jaar afwezigheid. Het evenement voor iedereen die warmloopt voor de watersport. Op de traditionele braderie die zaterdag rondom de haven plaatsvind, vind je onder andere rommelmarktschatten, tweedehands scheepsartikelen, nautische bedrijven en foodtrucks. Riveer vaart je er ieder half uur naartoe.

Ieder half uur een afvaart

Het evenement in de Gorcumse Lingehaven is op vrijdag 23 september van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 24 september van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag gaat er vanaf de start van het evenement ieder half uur een pont tussen Gorinchem en de plaatsen Sleeuwijk en Hardinxveld en Werkendam. Naast de reguliere dienstregeling die in de middag het rondje Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren maakt, gaat er een extra pendeldienst tussen Gorinchem en Woudrichem met de Gorinchem VI.

Raadpleeg de reisplanner in de Riveer app voor de exacte afvaarttijden.

"Waar door iedereen van de watersport genoten wordt"

De beurs is een begrip aan het einde van het recreatieve vaarseizoen. Het is een samengaan van mensen die zich professioneel bezighouden met scheepvaart, als ook de liefhebber die zijn boot zelf te koop aanbiedt. Je vindt er nieuwe én tweedehands schepen, van luxe jachten tot kamperen op het water. Op de zaterdag van de Botenbeurs is er een nautische markt rondom de haven en de toegang is gratis. Van tweedehands scheepsartikelen, accu’s, motoren, communicatie voor aan boord, tot stoffering en bootkappen: je vindt het er allemaal! Natuurlijk afgewisseld met gezellige kraampjes met een hapje en een drankje. Juist deze mix maakt de Gorcumse Botenbeurs tot een evenement met een uniek karakter, waar door iedereen van de watersport genoten wordt.