Caribabad heeft problemen met energiekosten

Gepubliceerd op 24 september 2022 om 11:20

Ook ons eigen Zwemparadijs, Caribabad, heeft problemen met het betalen van de energiekosten. Waren deze kosten in 2021 nog €.388.000,--, in 2023 zou dit wel op €.1.500.000,-- kunnen komen. Een bedrag waarbij sluiting van het bad wel eens noodzaak kan worden.

Het idee alleen al, dat Gorinchem het zonder zwembad moet doen, zal voor velen een nachtmerrie zijn. Waar gaan we onze kinderen zwemles geven? Waar gaat  PCG/Linge hun waterpolowedstrijden zwemmen? Waar gaan de 50plussers Aqua Vitaal lessen doen? Waar gaan de mensen met gewrichten of een spier- of hartziekte Therapiezwemmen waarbij zij hun mobiliteit kunnen vergroten? Zomaar een greep waarom een zwembad niet alleen plezier geeft, maar tevens noodzaak is.

De coalitiepartijen, Stadsbelang, Gorcum Actief, VVD, Christeunie/SGP en SP vinden ook dat Caribabad niet gesloten mag worden. Zij willen uitgezocht hebben wat de kosten worden voor het open houden van het zwembad. Daarnaast zijn er nog veel onzekerheden wat betreft Rijkssteun en investeringen in het Caribabad.

eigen foto: Caribabad

Afwachten wat de antwoorden gaan worden. Het blijft nog even spannend.


«   »