Nieuw kunstwerk aan van de Anne Frankschool onthuld

Gepubliceerd op 25 september 2022 om 11:15

Burgemeester Reinie Melissant en kinderburgemeester Lolia Hammed hebben vrijdagmiddag het nieuwe kunstwerk aan de buitengevel van de Anne Frankschool onthuld. Het kunstwerk is ter ere van het 60-jarig jubileum gemaakt door fotograaf Johannes van Camp. 

Voor kinderburgemeester Lolia Hammed was het een bijzondere onthulling, want ze onthulde niet alleen haar schoolgenootjes, maar ook zichzelf. In 2021 bestond de school 60 jaar. Ter ere van dit jubileum kreeg fotograaf Johannes van Camp de opdracht een kunstwerk te ontwerpen .

(meer tekst onder foto)

het kustwerk wordt onthult door burgemeester Reini Melissant-Briene en kinderburgemeester Lolia Hammed foto-Jesse Van Camp

‘Een verbindend kunstwerk op de gevel van de school in het hart van de oudste en reeds grotendeels vernieuwde wijk van de stad; de Haarwijk. Met de uitgesproken wens om in een steeds veranderende wereld elkaar met aandacht te blijven ontmoeten. Ook de vijf kernwaarden van de school moeten er in terug komen’. Dat was de opdracht die Van Camp mee kreeg van de directeur van de school, Sanne Hooimeijer.

De Latijnse wapenspreuk in het Gorcumse stadswapen ‘Fortes Creantur Fortibus’ (‘Sterken brengen Sterken voort’) is door Van Camp verankerd in het ontwerp met de vijf letters S T E R K.
Van Camp: ‘Met een eigen kleur en gebaar verwijzen deze letters naar de kernwaarden van de school: Samen, Trots, Eerlijk, Respect en Kwaliteit. Ook werden alle 160 kinderen van de school door mij geportretteerd en verwerkt in het zeven meter lange fotowerk. Zo werden zij onderdeel van het kunstwerk’

(Meer tekst onder foto)

foto's: facebook gemeente

Gorkums Nieuws kon helaas zelf niet aanwezig zijn bij deze gelegenheid. Een positieve test corona zorgde voor huisarrest. Studio Ziezo van Johannes van Camp stuurde mij een foto van het mooie boeketjes dat Johannes had gemaakt voor de grote en kleine burgemeester, met dahlia's uit eigen tuin.

Geniet even mee. Het boeketje is bijna te ruiken.

foto: Studio Ziezo