Soroptimistclub Merwekring loopt 10 december de Internationale Mensenrechtendag

Gepubliceerd op 26 november 2022 om 15:30

De Internationale Dag voor Geweld tegen Vrouwen, startte vrijdagavond de campagne van ‘Orange the World’. Deze loopt tot 10 december 2022, de Internationale Mensenrechtendag. Buiten de waterpoort kwam men samen bij het logo van Orange the World t.h.v. de Veerdienst.

Vrijdag 25 november 2022 wordt het startsein gegeven voor de acties in onze regio. Dit gebeurde in het bijzijn van wethouder Attie Mager van de gemeente Gorinchem samen met bestuursleden van Soroptimistclub Merwekring.

Tot 10 december 2022 zullen er raamstickers te zien zijn en vlaggen wapperen met een opgeheven oranje hand en de tekst ‘Stop Geweld tegen Vrouwen’. Tijdens de actieperiode zal een speciale Orange the World stoeptegel worden geplaatst in het winkelgebied.

Oranjetocht

Op zaterdag 1 december 2022 wordt er een Oranjetocht georganiseerd, die start om 19.00 uur vanaf het gespoten logo Orange the World Buiten de Waterpoort en die voert door de binnenstad. Iedereen die deze actie een warm hart toedraagt kan hieraan deelnemen.

Soroptimistclub Merwekring

Soroptimistclub Merwekring verleent met overtuiging haar medewerking aan deze campagne zodat er in onze regio ook aandacht is voor dit probleem.

Het landelijk telefoonnummer voor huiselijk geweld is 0800-2000.